lev dig själv.

livet. pojkvän. göteborg.

the weekend.

Kategori: Helg.

 
tredje - femte maj'13
 

Fredag
I fredags var det ju äntligen dags för vår första anordnade sittning som PiLS 13/14. Riktigt roligt! Vi hade som jag tidigare skrivit föreläsning på morgonen. Efter det blev det lunch i solen med Ellen och Ylva innan jag och Ylva drog hem till mig för det sista fixet och trixet med bordsplaceringen. Linda anslöt någon halvtimme senare innan resten av PiLSarna dök upp närmare 14:30. Då gyckeltränade vi lite och "förfestade" innan vi drog på oss våra gröna togor och gick över campus ner till Zenit där sittningen skulle äga rum.
 
Väl framme började vi möblera, duka och dekorera lite. Vi gyckeltränade även lite i själva lokalen för att känna in akustiken och allting. Vid 17:20-tiden var vi i princip klara med allting så då väntade vi ute i solen på att klockan skulle slå 17:45 då Josefin skulle komma och ta kort på oss i våra togor.
 
18:05 började de första gästerna att droppa in och vi serverade fördrink ute i solen. Mycket trevligt! Bättre väder för toga-sittning kan man verkligen inte få :)
 
 
PiLS 13/14
 
Vid 18:30 bad vi alla gäster att bege sig in till bords för att sätta igång sittningen. Under kvällen sjöngs det en hel del, det utbringades många skålar och vi fick se en hel del gyckel från KrogVet, UngJur, FM, PAmp och vi själva :D Riktigt roligt!
 
Meny
Förrätt
Grekisk sallad.

Varmrätt
Citron- och honungsmarinerad kyckling med
tomat- och basilika sås serverad med auberginepotatisgratäng.
 
Dessert
Grekisk yoghurtpannacotta med
apelsin och kardemumma.
 
 
Måste verkligen säga ett STORT TACK till Zenit som erbjöd ovan skrivna meny. Allting var riktigt gott och vi alla är oerhört nöjda! Vi är överlag väldigt nöjda med hela sittningen. Allting flöt på bra och vi känner att stämningen var på topp och vi hoppas att alla som var med och delade denna afton med oss hade det bra, det tror vi ;)
 
Efter sittningen röjde vi av och ställde iordning bord och stolar, grovdiskade av och hjälpte till i köket lite innan vi drog hem till mig för ordentlig förfest innan Toga-festen på Kårallen! Strax innan 00 drog vi till Kårallen och dansade togorna varma till Det Vet Du ;)
 
 
 
Lördag
Igår var det lördag. Vid 10:40-tiden ringde Janniqe och sa att hon stod utanför på parkeringen, det vankades roadtrip till Karlstad för Stinas (med flera) 100-årsfest (4x25 år)!!
Jag, Janniqe, Ellen, Evelina och Fanny packade in oss i bilen och åkte de cirka 3 timmarna väster ut mot staden där solen alltid skiner(?) Påvägen stannade vi och åt lunch på IKEA i Örebro innan resan fortsatte. Vi var väl framme närmare 15:30 och då packade vi in oss och gjorde oss hemmastadda i källaren på Stinas föräldrars lägenhetshus i ett övernattningsrum. Vi började nästan direkt att göra oss iordning för kvällen. Min outfit gick väldigt fort att klä på sig men för tjejerna tog det desto längre tid....*suck* hahaha! Temat på festen var för övrigt, det glada 20-talet :D

Resultatet blev riktigt bra och vi mötte upp Stinas föräldrar utanför 17:45 för att gå mot festlokalen som låg en dryg kilometer från lägenheten. Väl framme möttes vi av många nya ansikten och men även några som vi alla träffat innan. Man fick till minglet dra varsin lapp där det stod antingen ett företag eller en slogan. Med hjälp av dessa skulle man sedan försöka hitta sin bordsdam/-herre. Själv hamnade jag bredvid den blivande sjuksköterskan Klara, mycket trevlig :)
 
20-talsgänget!
 
Till middag serverades det medelhavsbuffé och vi åt och drack gott några timmar. Senare på kvällen fanns det bar och dansen var ett faktum :D Riktigt trevlig kväll!
Vid 02:30-tiden gick vi hemåt med ett leende på läpparna men med ögon som skrek efter att få sova ;) Inte lätt att dra av två fester på mindre än 24 timmar, haha!
 
 
Söndag
Idag vaknade vi strax innan 10. Då gick vi upp, fräschade till oss och gick upp i porten bredvid, tog hissen till fjärde våningen och möttes där av en stor frukostbuffé samt hela familjen Romberg glatt inväntande. Vi åt alla frukost tillsammans och pratade om massa olika random saker. Mätta och glada tackade vi sedan för frukosten innan vi gick tillbaka till övernattningsrummet och packade ihop allt, städade och gjorde oss iordning helt. Vi tackade sedan för allt och packade in grejorna i bilen. Stina var tvungen att åka tillbaka till lokalen och städa och under tiden så gick vi ner till kajen, precis bredvid, och satte/lade oss och njöt av solen i någon dryg halvtimme. Skönt :D
 
Egentligen var tanken att vi skulle hänga kvar i Karlstad, få lite sightseeing av Stina och njuta av ledigheten men då Stina var tvungen att vara kvar och städa beslutade vi oss för att åka tillbaka mot Linkan tidigare än planerat. Många av oss började väl halvt känna lite stress inför veckan som kommer och det är ju alltid skönt att inte komma hem så värst sent.
Bilresan hem gick smärtfritt. Janniqe körde oss till Örebro där vi stannade för mat och kaffe och sedan tog jag över ratten resten av resan. Kul att få köra lite bil, händer ju inte så ofta när man inte är hemma!
 
Direkt när jag kom hem lämnade jag bara mina grejor och cyklade till grillplatsen/fotbollsplanerna i Ryd för att möta upp PiLS, KrogVet, Jur6 och SM för lite häng, grill och kubb. Måste säga att alla festerier som vi anordnar Vårfesten (24 maj) med är riktigt sköna! Roligt samarbete :D
 
Nu har jag precis käkat middag, blev kyckling/senap/vitt vin-pastasås och pasta såklart. Är nöjd :) haha!
Med trött huvud och en kropp som skriker efter vila ska jag nu sjunka ner framför TVn och bara låta tankarna vila inför en hektisk vecka som börjar imorgon....
 
 
Ha det fint! :D
Kram
 
 
 
 
.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: