lev dig själv.

livet. pojkvän. göteborg.

tjugohundratretton.

Kategori: Allmänt

 
31 december'13
 
 
 

Året tjugohundratretton har passerat, och man kan väl inte säga annat än att det har varit ett väldigt händelserikt år. Ett år som både kommer gå till historien för roliga upplevelser och en underbar pojkvän, men även ett år då jag än en gång försökt reda ut vem Mathias Sabel egentligen är.
 
Året började med att jag, tillsammans med nio andra fantastiska personer blev invalda till PiLS och vi satte tidigt igång med arbetet att föra fanan vidare. Det diskuterades mycket, det festades en hel del och vi lärde verkligen känna varandra allt mer på djupet. Är oerhört glad att jag sökte och är tacksam för att jag fick vara med och uppleva just den speciella delen av studentlivet som det är att vara med i ett festeri. Festligheterna och arbetet med PiLS fortsatte hela våren vid sidan av studier, träning och rätt mycket sol.
 
Senare kom sommaren, måste säga att den kom väldigt tidigt iår och vi fick njuta av många fina soltimmar redan i april/maj då man rätt tidigt kunde sätta sig på balkongen i vårsolen och steka på lite grand. Blev väl mest så för mig och Stina, solgalna som vi båda två verkar vara, men skönt var det! Runt den tionde juni gick tåget hem till västkusten och jobb på Elite Plaza Hotel, favorithotellet som varit ett kärt återseende varje sommar sedan 2010 då jag först blev anställd. Stina kom till Göteborg, jag for till Karlstad och sommaren flög förbi som om den knappt varit där, fylld med trevliga stunder och fina minnen. I slutet packades väskorna för 10 dagar på Mallorca, även detta tillsammans med Stina <3 och där njöt vi av sol, mat, vin och bacardi (hehe) tills vi i slutet kändes oss rätt redo att åka hem.
 
Redo att åka hem till Linköping igen för att påbörja höstterminen. Vi i PiLS åkte på "läger" tillsammans med PAmp för att samla energi och kraft inför det studande Nolle-P, två intensiva veckor av välkomnande för de nya studenterna. Nolle-P sprang förbi det med och lämnade lite av ett vakum bakom sig då studierna satte igång på riktigt. På schemat var det arbetsrätt för hela slanten och allt mer kom känslan av att någonting var fel, precis samma känsla som jag haft året tidigare när jag läste civilingenjör...
 
Den 19 september fick jag ett samtal från min mor att mormor gått bort. På något sätt bara stannade allting runtomkring mig och det enda jag ville var att komma hem. I ren instinkt så ringde jag en biluthyrningsfirma, hyrde en bil, och körde hem till Göteborg. Nu i efterhand kan jag säga att jag knappt kom ihåg vad jag tänkt på under hela resan, det enda jag kommer ihåg är att det verkligen brast när jag kom till Göteborg och möttes av resten av familjen. Mormor, jag älskar dig, vila i frid <3
 
När jag väl var hemma i Göteborg så passade jag på att träffa Niklas igen efter att ha haft ett litet uppehåll i kontakten sen sommaren. Vi tog en öl på Bee Bar och bara satt och snackade. Sedan var jag fast... hehe <3
Efter den eftermiddagen så höll vi upp konktaten, sågs allt mer, både när jag åkte hem och han kom upp och besökte Linköping och den 22 november 2013 så blev det officiellt vi <3 Årets bästa händelse! <3 Niklas, du är finast älskling <3 2014 blir vårt år <3
 
Hösten fortsatte och känslorna att Personalvetenskap kanske inte var min grej växte allt större. Nu såhär i efterhand kan jag ju säga att de funnits där lite halvt hela tiden men att det blivit allt klarare med tiden. Så efter jul nu kommer jag inte flytta upp igen. Jag kommer börja om här nere i Göteborg, jobba, satsa på hotellet! Tycker branschen är oerhört intressant och jag kan se min framtid inom den. Någonting, rent karriärmässigt, som känns förbannat bra! Första gången på länge :)
 
Vill slutligen säga hejdå till året 2013 och med glädje i rösten välkomna 2014. Det här kommer bli bra <3
Nu i afton kommer jag jobba med underbara Alexandra och Pierre fram till 23:00 och imorgon kliver jag in på hotellet igen vid 07:00 så mitt nyår kanske inte direkt blir årets fest, men jag får ju tillbringa de sista timmarna av 2013 med personer jag tycker om, det är huvudsaken!
 
Gott Nytt År på er alla!
xoxo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

home.

Kategori: Allmänt

 
nittonde december'13
 
Niklas & mopsen Hugo.
 

Nu har jag varit hemma i 4 dagar och det känns verkligen som att jag redan kommit in i allting. Har hunnit att bara vara hemma och slappa, träffa Niklas, myst med vänner och träffat familjen. Imorgon ska jag in till jobbet och hämta nyckelkort, hänga fram uniformen och förbereda allt inför första jobbdagen på lördag förmiddag. Ska bli riktigt mysigt att komma tillbaka till hotellet, har saknat det <3
 
Igår var jag, Niklas, Linda och Johan hemma hos Linnéa i hennes mysiga lägenhet och myste på. Vi drack glögg och åt pepparkakor med ädelost, lussekatter och Paradisask-choklad tills vi var riktigt mätta och glada. SJÄLVKLART tittade vi även på kvällens avsnitt av Paradise Hotel!!
 
Om en liten stund tror jag att jag och brorsan ska ta på oss det årliga uppdraget att införskaffa en julgran. Måste ju verkligen hitta den ultimata granen då vi i år ska fira jul här hemma i Lerum ;)
 
Kram <3
 
 
 
 
 
 
.
 
 

lucia.

Kategori: Allmänt

 
trettonde december'13
 
PiLS (m. fl.) luciatåg.
 

Tjena!
Ja då var det verkligen bara 11 nätter kvar till julafton. Kändes väldigt annorlunda att ställa klockan på 06:00 imorse när jag vanligtvis går upp cirka 5 timmar senare, men det gick bra. Lite kaffe i kroppen så funkar det mesta. Det var nu dags för årets luciafirande på PA-programmet och det var vi i PiLS, som höll i hela grejen, med stor hjälp av massa andra PA- och BVG-personer. Klockan 07 skulle vi samlas i skolan för att sjunga upp, göra iordning oss och tillslut vid 08:15-tiden tåga in till ett näst intill fullsatt I101 (föreläsningssal) och sjunga lite jul- och luciasånger :) Riktigt mysigt!
 
Efter att vi sjungit på ett till ställe på campus vandrade jag hemåt och drog igång tvätt och städ för att cirka 3 timmar senare vara förbannat nöjd. Känslan när allt är städat och tvättkorgen skriker tom är väldigt skön trots att det tar emot så mycket innan man sätter igång!
 
Nu har jag ätit lunch och ska bara slappa lite innan jag ska möta upp Stina på Campushallen för att gymma lite. Efter det är tanken att vi går till Hemköp, köper middagsgrejor och går hem till mig och dricker vin, snackar och har en riktigt mysig fredagkväll. Längtar ;) haha
 
Ha en fin fredag och en grym helg!
(själv ska man tillsammans med PiLS sitta större delen av helgen och välja ut PiLS 14/15, spännande!!)
 
Kram <3
 
 
 
 
 
 
.

apple.

Kategori: Allmänt

 
nionde december'13
apple-morgon imorse.
 
Tjena!
Imorse när jag vaknade gjorde jag kaffe, bredde två leverpastejsmackor och tittade på jOBS, en film om Steve Jobs och hans liv med Apple. Tyckte det var en riktigt bra film och det beror säkerligen på att jag verkligen gillar Apple och deras produkter, har ju typ hela sortimentet....nästan i alla fall :)
 
Nu på eftermiddagen vid 14-tiden så mötte jag upp Stina för en powerwalk på cirka 1,5 timme runt om i stan. Riktigt skönt att bara gå, prata och inte tänka så mycket då första delen av dagen var betydligt mer tankefylld om framtiden.
 
Gjorde precis ett personlighetstest och ja...det sa väl i princip sådant som jag redan vet ;)
Nu ska jag dock strax iväg på PiLS-möte hos Johanna följt av ett gyckel på Pub Örat vid 19:45!
 
Ha det fint!
Kram
 
 
 
 
 
 
.
 

kärlek. storm. vägval(?)

Kategori: Allmänt

 
sjätte december'13
 
julstaden.
 

Tjena!
I söndags satte jag och Niklas oss på tåget till Göteborg efter en helg tillsammans i Linköping med Schlaget och allting. På tåget hem var jag förbannat trött så sov nästan hela vägen, kan inte ha varit ett jätteroligt resesällskap direkt, tur att vi hade en film att titta på i alla fall!
 
Sedan i söndags har jag alltså spenderat dagarna i Lerum och Göteborg tillsammans med familjen och Niklas. Har varit en riktigt skön vecka med både träning, chill och mycket fina stunder. Har försökt tänka så mycket som möjligt på vad jag ska göra med mitt liv. Som många vet redan har jag inte kännt mig så bra under hösten vad gäller studierna och så vidare, så har försökt att bara koppla av och reda upp tankarna en del...har väl gått sådär. Har skaffat mig en del nya infallsvinklar men tvivlar fortfarande mycket. Men det blir väl som alla säger, det löser sig tillslut.
 
Nu sitter jag på bussen påväg till Linköping igen, ska vara där fram till 16 dec, då åker jag hem för jul igen. Har dock bara kommit till Ulricehamn och har suttit på bussen från 11:40 och klockan är nu närmare 15...kul.
Förstår verkligen inte att folk i det här landet verkar bli helt handlingsförlamade bakom ratten så fort det faller lite snö. Förstår om det var stora förseningar igår då det var storm i stora delar av västra Sverige men nu, nu har ju allting lugnat ner sig! Får väl se när jag kommer fram men tanken är att kvällen bli tillägnad Idolfinal, rödvin och Stina :) Ser verkligen fram emot det, när det väl blir av!
 
Hoppas allt är bra med er!
Puss <3
 
liten jordgubbs-Mathias.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 

schlaget.

Kategori: Allmänt

 
första december'13
morgonpromenad.
 

God morgon!
Idag vaknade jag till sådär strax efter 10 och kände då att jag inte riktigt kunde ligga kvar i sängen. Solen sken utanför fönstret så jag bestämde mig för att lämna min tungt sovande pojkvän i sängen ett tag för att ta en morgonpromenad och lämna tillbaka en cykel jag lånat från Miriam igår. Var väldigt skönt att komma ut och bara gå en stund i den friska luften efter gårdagens festligheter på Nationernas Hus (mer om kvällen snart!).
 
I fredags kom Niklas hit med bussen från Göteborg och då tog vi en vända på stan innan vi mötte upp Stina för en riktigt mysig kaffe på Babettes nere i stan. Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord innan vi var tvugna att bege oss hemåt. När vi väl var hemma testade Niklas på PiLS-kläderna och vi började sedan gå mot Eva där vi i PiLS skulle samlas för lite uppsjunging innan ett gyckel på en sittning på Flamman. 
 
Strax efter åtta var vi hemma igen och då snorde vi ihop en pasta med svamp- och ostsås innan vi sjönk ner framför Idol-semifinalen. Tyvärr åkte ju Erik Rapp ut...men det kanske bara är bra så att han slipper lite av Idol-stämpeln ;)
 
Igår, lördag, var det då äntligen dags, dagen som vi i PiLS väntat på och längtat efter så länge. Det var dags för årets upplaga av Schlaget! För er som inte vet är Schlaget en tävling i gyckel. Alla lag skriver ett specialgjort gyckelmedley som sedan framförs inför ett fullsatt Kårallen (kårhuset). Publiken får sedan rösta om vilket gyckel som var bäst och VI VANN :D :D :D 
Vi kan knappt uttrycka oss nog hur glada vi är att få ta hem segern detta året. Motståndet var oerhört stort och vi kämpade och sjöng för kung och fosterland för att vinna. TACK till alla som röstade <3
 
Festen fortsatte sedan hela dagen med förfest hos Johanna, finsittning på NH med alla lag, mellanfest hos Johanna i Sskål (sjuksköterskefesteriet) och vidare natten lång på NH. En dag jag aldrig kommer glömma <3
Älskar er PiLS <3
 
PiLS 13/14
Vinnare av Schlaget 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.