lev dig själv.

livet. pojkvän. göteborg.

lkpg. sthlm.

Kategori: Allmänt

 
tjugoåttonde juli'13
 
 

God morgon allihop!
Igår lämnade bilen Lerum, full med packning, strax innan elva på förmiddagen för att styra nordöst mot Linköping. Mamma, pappa, Hugo och jag åker de cirka 3 timmarna upp innan vi lassade av alla mina tillhörigheter in i min lägenhet. Vi tog lite fika innan de andra satte sig i bilen igen mot Uppsala och lämnade mig kvar :)
 
Något stressad började jag göra mig i ordning för kvällen 25-årsfest på Slakthuset nere vid Tornet i centrum. Då temat var Circus så körde jag all in på Cirkusdirektör-stilen med fluga och hängslen. Janniqe kom hem till mig strax innan vi drog mot förfesten, klädd som lejon ;) haha
 
jag. janniqe.
 

Vid 16-tiden var det dags för en mindre förfest hemma hos Linnéa där vi hängde ett tag innan vi cyklade till själva festen. Väl framme möttes man av många olika utklädnader, riktigt kul att folk verkligen gick in för temat(!!)
Vi fick fördrink, uppdrag och röstlappar för att sedan sätta oss till bords och äta en god buffé, riktigt fint ordnat!
 
Kvällen fortsatte senare med dans, tjöt och allt annat vad hör en riktigt bra fest till. Hur trevligt som helst! :D
 
 
eva. johan. jag. janniqe.
 

Nu är det dock söndag och jag vaknade, över förväntan, väldigt pigg. Har packat det sista inför Sthlm och Mallorca nu och sitter i princip bara och väntar på att sätta mig på tåget till Stockholm vid 14-tiden. Har passat på att fixa lite i lägenheten, betalat räkningar och annat sådant roligt nu innan jag sticker.
 
Hoppas nu på 10 fantastiska dagar på Mallorca med Stina från och med natten mellan mån/tis då vårat plan lyfter från Arlanda vid 05:25(!!!) Haha
 
Ha det fint!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
.
 
 

familjen.

Kategori: Allmänt

 
tjugofemte juli'13
 
Clarion Hotel Post. Drottningtorget. Göteborg.
 
Igår jobbade jag 07:00-15:30 och när jag äntligen slutade, efter en rätt tuff dag, mötte jag upp min storebror Hampus för lite shopping på Göteborgs solvarma gator. Vi strosade runt lite innan vi mötte upp föräldrarna på Clarion Hotel Posts uteservering för ett glas öl eller två innan vi alla skulle ut på restaurang. Mycket trevligt!
 
När ölen och mojiton var uppdrycken styrde vi stegen mot Avenyn där vi sedan fann oss sittande på Le Pain Francais Bistro, ett nyöppnat, riktigt fräscht ställe mitt på Göteborgs gata nr. 1. Jag beställde in oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås samt ett glas rött till det. HIMLEN <3. Så gott.
 
När alla var mätta och belåtna gick vi en bit upp på gatan och slog oss nu ner på Eva's Paley för en cappucino, riktigt fin avslutning på en mysig eftermiddag med familjen. Tack för den :)
 
Idag sov jag länge, packade sedan ihop alla mina grejor för sommaren och åkte sedan in till jobbet för att nu spendera tid här fram till sena kvällen. Imorgon börjar jag 07:00 för sommarens sista pass på älskade Elite Plaza Hotel. Känns tråkigt samtidigt som jag snart inte orkar vänta på att iväg till Mallorca med Stina på tisdag morgon :D
 
Kram på er!
 
 
 
 
 
.
 
 

frukost. sol. jobb.

Kategori: Allmänt

 
tjugoandra juli'13
 
 
Då var det snart dags för tredje dagen i de 7 dagarna arbete i rad på Elite Plaza Hotel. Dagen började fint med frukost utomhus med familjen följt av lite solande innan det blev dags att hoppa in i duschen och fräscha till sig. Idag blir det jobb 14:30-23:00, sedan hem och sova några timmar innan tåget går tillbaka till Göteborg klockan 05:53 följt av jobb 07:00-15:30 imorgon ;) 
 
Hoppas alla som är lediga går ut och njuter av det fantastiska vädret!
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
.
 

göteborg. karlstad.

Kategori: Allmänt

 
tjugonde juli'13
 
Göteborg.
Från i måndags natt var jag alltså ledig och på måndag förmiddag kom äntligen Stina till Göteborg. I staden spenderade vi tid på lite olika aktiviteter fram till onsdag förmiddag då vi tog tåget till Karlstad. Låter lite bilder tala för sig själva när det gäller dessa episka västkustdagar:
 
gothia cup-invigning. ullevi. vip.
 
liseberg. bryggeriet. bar himmel.
 
shopping. 
 
Karlstad.

På onsdag morgon tog vi en promenad runt Lerum och köpte dagsfärskt bröd innan vi gjorde oss iordning och åkte in och shoppade lite på stan innan vi tog tåget till Karlstad. Där hade vi cirka 3 underbara dagar med mycket skratt, vänner oh fest :D
 
räkfrossa. inre hamn. ankdammen.
 
sol. bad. sandgrund.
 
pre-party. grillat. vänner.
 
tillbaka. göteborg. tagga jobb. 7 dagar.
 
 
Med stor glädje och många fina minnen ser jag tillbaka på veckan som gått! Nu taggar vi för jobb i 7 dagar innan tiden på Västkusten är slut för denna sommaren. Sedan bär det av till Linkan för en 25-årsfest den 27 juli innan min och Stinas väg korsas igen och vi sätter oss på planet till Mallorca 30 juli - 8 augusti :D 
 
fina minnen. västkusten. sommar. 2013.
 
 

Se till att få lite sol nu allihopa, sommaren verkar ju ha kommit till Göteborg för att stanna!
Puss&Kram.
 
 
 
 
 
 
.
 
 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

stina.

Kategori: Allmänt

 
sextonde juli'13
 
stina.
 
Igår klev hon av tåget och stod med viss villsenhet i blicken väntades på Centralen innan jag hittade henne. Vi tog bilen och parkerade innan vi gav oss ut på en vända på stan. Vi kollade in mitt jobb, fikade och tog sedan en vända i några affärer. Mitt i allt får jag ett smsa från min kära kollega Pierre som undrar om vi är intresserade av VIP-biljetter till kvällens Gothia Cup-invigning. Självklart tackade vi inte nej till detta!
Vi åkte en snabbis hem till Lerum och handlade, lämnade av väskor och åt en god sallad innan vi tog bilen in till Ullevi igen.Väl där hämtade vi ut biljetterna och fick sedan en kort rundvisning av Pierre på vilken vi även fick träffa Andreas Wijk, en av kvällens entertainers, mycket trevligt!
 
vi och otroligt charmiga Andreas Wijk.
 
När den mycket välplanerade och underhållande invigningen avslutats med ett maffigt fyrverkeri åkte vi hem till Lerum igen, stannade till på ICA Kvantum och köpte lite godis och satte oss sedan framför filmen The A-Team, riktigt rolig! :D
Nu har jag varit på jobbet i en timme (04:30-05:30) och har en halvtimme kvar innan Johan kommer in och tar över. Blev väldigt mycket strul kring denna natten som egentligen var schemalagd för mig. Eftersom Stina är på besök i stan har jg febrilt försökt byta bort passet men tyvärr funkade det inte hela vägen trots OERHÖRT snälla kollegor (Fredrik & Johan) som hjälp mig korta ner natten så mycket som möjligt, tack!
 
Nu ska jag alltså strax hem igen och sova lite till innan vi idag intar Liseberg!! :D
 
Ha det fint :D
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sol&jobb.

Kategori: Allmänt

 
fjortonde juli'13
saturday sundown. gothenburg harbour.
 
 
Som rubriken säger har helgens alla dagar, från fredag till idag bestått av mestadels sol och jobb. Då jag jobbat (och ska jobba) 14:30-23:00 alla dagar så har kvällarna spenderats på Elite Plaza Hotel medan förmiddagarna främst spenderats med att sola. Västkusten har ju bjudit på riktigt sommarväder med strålande sol och uppåt 25 grader de senaste dagarna :D Love it!
 
Idag gick jag dock upp lite senare än de andra dagarna, passade på att sova ut lite. Efter frukosten så ringde mamma och pappa från Holland via facetime så pratade lite med de innan jag stack ut på en löprunda på ca 5 km.
 
svettig löprunda.
 

Nu ska jag strax hoppa in i duschen och fräscha till mig innan jag ska ta bilen till stan. Ska en vända och hämta upp en tårta till en gäst på ICA Maxi i Mölndal innan jag kliver på ännu ett kvällspass på hotellet. Söndagkvällar brukar vara rätt lugna så hoppas på en skön kväll. Märks att det är sommar på hotellet annars, färre affärsgäster = MER att göra med "krävande" familjer ;) Samtidigt är det kul när det händer något ^^ 
 
Ha det gött!

friday & saturday outfit.
 

tank - InkPaint (ASOS)
shorts - Emilio
backpack - American Apparel
clock - Casio
eyewear - RayBan Aviator
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 

sun.

Kategori: Allmänt

 
elfte juli'13
 
westcoast weather.
 

Vilken grymt härligt dag detta varit!
Dagen inleddes med frukost utomhus tillsammans med mamma och pappa. Eftersom det var mammas första semesterdag, och vi hade grädde över, ville jag och pappa göra en riktig lyxfrukost så imorse serverades det äggröra med bacon samt nybakat bröd, vilkens deg jag satte igår kväll ;) SÅ GOTT!
 
Resten av dagen spenderades i horisontalt läge på gräsmattan med mycket sol men även en fika i stan tillsammans med mormor :D 
 
Nu blir det jordgubbar<3
 
 
 
 
 
swimwear - hm
 
 
 
 
.
 

press play. don't press pause.

Kategori: Allmänt

 
 
Hörde en person på tåget häromdagen som pratade med någon i telefon om hur konstigt denna tycker det är med hela rörelsen i USA, och andra länder, om att låta personer av samma kön gifta sig med varandra och hur "äckligt" hon tyckte att det var. Denna personen kunde tydligen ABSOLUT INTE se två killar, eller tjejer, tillsammans. Det var tydligen något sjukt och helt onaturligt.
Förstår inte hur man i dagens samhälle kan med att prata om sådant så högt och offentligt.
Spara de tankar till dig själv nästa gång snälla, du skämmer bara ut dig..
 
 
 
We press play
Don't press pause
Progress, march on!
With a veil over our eyes
We turn our back on the cause
'Till the day
That my uncles can be united by law
Kids are walkin' around the hallway
Plagued by pain in their heart
A world so hateful
Some would rather die
Than be who they are
And a certificate on paper
Isn't gonna solve it all
But it's a damn good place to start
No law's gonna change us
We have to change us
Whatever god you believe in
We come from the same one
Strip away the fear
Underneath it's all the same love
About time that we raised up.
 
 
 
lev dig själv.
- Mathias
 
 
 
 
 
.

sommar.

Kategori: Allmänt

 
nionde juli'13
 

Idag har varit en riktigt skön dag!
Började med att jag vaknade runt nio-tiden. Gick då ner och såg att pappa satt utanför och läste tidningen så gjorde iordning lite frukost, självklart bananpannkaka, och lite kaffe som jag sedan gick ut och satte mig med. Redan då var det riktigt varmt ute och solen stekte på :D
 
Jag och pappa åkte sedan och hadlande lite innan arbetet med utbyddnaden av uteplatsen började för dagen. Idag la vi massa grus och plattade till så att förarbetet för stenläggningen blev färdigt, tog sisådär hela dagen ;)
Lade mig sedan och solade någon timme, så skönt!!
 
 
sooooooola <3
 

Efter någon timme kom några vänner till familjen som besöker Göteborg för att titta på damfotbollen på middagsbesök så då satte vi igång och göra middag. Serverades grillad lax med färskpotatis och romsås följt av jordgubbar med vaniljglass. Klassiskt, svenskt, somrigt <3 love it!
 
 
 
 
 
 
 
.

since last.

Kategori: Allmänt

 
sjunde juli'13
 

Tjenare!
Nu var det ett tag sedan jag skrev så tänkte ge en liten uppdatering över vad som hänt since last time.
I torsdags, fjärde juli, fyllde den underbara personen Amanda Bergquist hela 22 år. Det firades med att jag först jobbade på Plaza mellan 07-14:30 och sedan åkte hem för att hjälpa pappa lite innan jag fräschade till mig och åkte in till stan för att möta upp Amanda och Linnéa. Vi möttes upp på Linnéterassen där vi tog varsitt glas vitt innan vi påbörjade jakten efter restaurangen där Amanda bokat bord. Efter ett tag kom vi fram till Chilli där vi började middagen med varsin Mojito, mycket trevligt! 

 födelsedagsbarnet Amanda till vänster och Linnéa till höger.
mysmiddag.
 
 
Efter en mycket god middag med vin och trevligt sällskap fortsatte vi kvällen med att bege oss till Andra Långgatan där vi hamnade på Ölstugan och tog varsin öl innan vi var tvugna att gå till sista tåget hem mot Lerum 00:15 :D Riktigt mysig kväll!
 
I fredags var jag ledig och började dagen med en telefonintervju med In Orbit - powered by Samsung hos vilka jag sökt jobbet som studentambassadör för det kommande året. Intervjun gick riktigt bra och det tror jag även personen på andra sidan linjen tyckte. Nu krävs det bara att jag löser ett case som jag fått skickat till mig innan ansökan till ambassadörsprogrammet är fullständigt :D Innan fredag skall allt vara klart, spännade!
 
Resten av dagen gjorde jag inte så mycket förän gäster till familjen kom vid 18:30-tiden. Hade en riktigt trevlig kväll med mycket god mat och fina samtal. Skön kväll helt enkelt :)
 
Igår, lördag, var jag även då ledig och då hjälpte jag pappa i trädgården fram till att jag skulle åka in till stan vid 17-snåret. Nu var det tid att fira Amandas födelsedag på det sätt som det först var tänkt. Nu tillsammans med Linnéa och Patrik. Jag mötte upp Amanda i stan innan vi tog spårvagnen ut till Gamlestaden där vi mötte upp Linnéa och handlade för middagen och de stundande drinkarna. Vi åt pizza och gjorde sedan frozen strawberry daquiri, en efter en ^^ haha! Så fint :D
 
 
frozen strawberry daquiri.

Framåt 00-tiden begav vi oss in till Avenyn och Park Lane där vi fortsatte kvällen, dansade och hade en trevlig tid enda framåt småtimmarna :D
 
Kan sammanfatta att det har varit en förbannat fin helg med många fina minnen! :D
Grattis än en gång Amanda! Puss på dej!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

the days.

Kategori: Allmänt

 
tredje juli'13
 

sommar i göteborg.
 

Det är verkligen lika roligt varje år, grått, regnigt och kallt. Jag pratar såklart om sommarhalvåret i Sveriges andra stad, Göteborg. Fattar inte varför inte vädret kan vara som på de flesta andra orter i Sverige. I Göteborg skiftar vädret minst 15 gånger om dagen och 14 av dessa gånger är det till det sämre. GE MIG SOL!!!
 
Sådär, var bara tvungen att aggra ur mig lite ilska på vädret.
Igår började jag dagen med en löprunda på cirkus 30 minuter innan frukost, riktigt skönt! Efter det kollade jag något True Blood-avsnitt innan jag tog tåget in för att börja jobba kl 14:30. Väl på jobbet var det som vanligt, parkerade lite bilar men stod mest i receptionen. Framåt kvällen fick vi reda på att ett speciellt sällskap glömt en av sina väskor med viktiga grejor i så då fick jag sätta mig i systehotellets courtesy car, BMW 320d, och köra ner väskan till Varbergs Stadhotell där dessa gäster nu befann sig. :D
Var tillbaka i Göteborg strax innan 23 så då tog jag mig ner till Plaza igen och stämplade ut för dagen. Faktiskt lite roligt att få göra något annorlunda på jobbet ^^
 
BMW 320d

När jag väl stämplat ut tog jag trappan ner till Bishop Arms där några kollegor fortfarande satt kvar efter en AW och ett inofficiellt avsked av Philip som ska sluta på Elite och börja jobba på Gothia Towers till hösten. Det blev en kall Bit Burger innan jag fick gå till sista tåget hem till Lerum igen ;)
 
Idag har jag sålt min cykel, kollat klart säsong 5 av True Blood och varit ute och sprungit. :D 
Rätt slapp och skön dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

första.

Kategori: Allmänt

 
första juli'13
 

Då var det alltså redan första juli!
Sedan senaste inlägget har jag i princip bara jobbat. Jobbade kväll fredag, sov i mormor och morfars lägenhet i stan och jobbade sedan 07:00-15:30 på lördagen. Efter jobbet tog jag tåget hem och bara mös på resten av dagen med grillad och god mat till middag. Igår, söndag, jobbade jag 14:30-23:00 tillsammans med Alexandra, riktigt mysigt. Dock slutar man aldrig att förvånas över människor när man jobbar på hotell. Igår fick vi träffa alltifrån en kvinna vars rum tydligen spökade till transvestiter från utestället bredvid hotellet ;)
 
 
gårdagens outfit.

jacket - hm
tee - weekday
jeans - cheap monday
belt - hm
backpack - american apparel
 
 
 
lördagens outfit.

jacket - asos
tee - made in the shade
shorts - asos
belt - hm
backpack - american apparel
shoes - converse
 
 
 
dagens outfit.
 
tee - zara
jeans - cheap monday
belt - hm
 
 
 
 
Just nu i lurarna spelas:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.