lev dig själv.

livet. pojkvän. göteborg.

dawn.

Kategori: Allmänt

 
tjugoåttonde februari'13
 
 

Kan man bli annat än glad och fylld av energi när man vaknar upp till en soluppgång som denna. Sedan att det är årets sista vinterdag, rent kalendermässigt, gör inte känslan sämre. Att vi imorgon går in i mars och vårtiden känns extremt efterlängtat och välbehövligt. Är så sjukligt trött på att frysa var man än är någonstans. Ska bli förbannat trevligt att kunna gå ut, bära något lättare kläder och känna solen värma mot ansiktet.
Även om det fortfarande är kallt ute har man de senaste dagarna kännt av solen strålar mot huden och att det finns en viss tendens till värmade effekt där, älskar det! :D
 
Idag är det PyttePiLS-möte i sektionsrummet 08:15 med lite planering och grejor. Sedan blir det plugga fram till 11:30 så ett bodypump-pass är inbokat tillsammans med Ellen och Stina. Är egentligen sjukt trött i kroppen men wtf, man lever ju bara en gång. Lika bra att pusha kroppen lite!

Efter det är det pluggande på schemat fram till 16 då vi i PyttePiLS ska samlas hemma hos mig och gyckelträna fram till 17:30 då fler personer ansluter för en liten förfest innan kvällens SJUKT efterlängtade Ovve-sittning tillsammans med maskinare och läkare. Alla är väldigt taggade också så kvällen kommer förhoppningsvis inte bli annat än episk!
 
Efter sittningen blir det mellanfest hos några grabbar i klassen innan alla tar sig tillbaka till Kårallen och nattens SunTrip-kravall! :D KUL!!
 
 
Ha en fin torsdag allihop!
Kram
 
 
 
 
 
 
.

fun.

Kategori: Allmänt

 
tjugosjunde februari'13
 

Nu på morgonen fastnade jag att titta på New York-bandet fun.s nya video till Why am I the one på Youtube. 
Självklart drogs tankarna och känslorna tillbaka till den 22 september 2012 när jag och Linnéa packade väskorna och åkte till Stockholm för att titta och lyssna på just fun.

Deras spelning på Debaser Medis på Medborgarplatsen var verkligen bland det bästa jag någonsin hört. Det var en sådär lagom stor lokal som gav en känsla av exklusivitet då biljetterna vid biljettsläppet hade tagit slut väldigt fort. 
 
 
 
 
När fun. släppte sitt album Some Nights den 21 februari förra året fastnade jag för de direkt. Första gången jag hörde Nate Ruess speciella men grymt bra röst i We are young så visste jag på något sätt att detta är "jag". Deras musik är precis sådan musik som jag gillar bäst. Det är fint, det är taktfast och de har texter som verkligen berör. 
Även om We are young och Some Nights kanske är de stora favoriterna så är resten av albumet proppat med låtar som får mig att rysa av välbehag. Vill man lyssna till lite lugnare låtar är dessa fina:
 
 
För er som ännu inte lyssnat in er så värst mycket på fun., förutom de i radion sönderspelade låtarna, ge albumet Some Nights en chans och ta en dag, lyssna och njut. Älskar de.
 
 
-------------------------------------------------
 
Nu ska jag strax bege mig mot skolan för ett möte med Webansvarige i PULS för lite prat om hur hemsidorna fungerar, vad som ska läggas upp osv. eftersom jag är INFO/PR i tillträdande PiLS 13/14. När vi väl blir invigda festerister så kommer jag ha huvudansvaret för vår fb-sida, twitter-konto, pilsfesteri.se samt beställning av trycksaker. Kul! :D
 
I eftermiddag efter föreläsningen 10-12 ska jag jobba med gruppen och fortsätta arbetet med vår enkätundersökning vi påbörjade förra veckan.
Efter det kanske det blir en löprunda eller liknande. Måste dock säga att jag är rätt seg efter gårdagens bodypump-pass. Det tog hårt :D
 
 
 
wednesday outfit.
 

longsleeve - 
Jeans Company
jeans - Cheap Monday
socks - topeco
clock - Casio
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 

försovning.

Kategori: Allmänt

 
sjugosjätte februari'13
 
Idag vaknade jag av att iPaden började låta som om att den fick massa sms...*suck*! Sträckte mig efter den och läste då ett sms från Ellen om att hon försovit sig och kommer komma sent. Fick direkt en insikt att så var fallet även för mig eftersom jag låg nyvaken i sängen och läste detta...
Har tydligen bara stängt av alarmet som skulle väcka mig i tid för att gå upp och ta mig till skolan klockan 09 för att plugga med Ellen och Stina.
 
Dock var det inte såå jobbigt att ta sig upp är man ser att solen lyser från en klarblå himmel utanför fönstret. Så jag tog mig upp, in i duschen och gjorde senare bananpannkaka och kaffe till frukost. Åt framför nyhetsmorgon på fyran, rekommenderar verkligen denna morgonaktivitet, riktigt mysigt :)
 
 
 
Tro det eller ej så anlände jag till uni bara 15 minuter efter utsatt tid, riktigt nöjd!
Började gå igenom föreläsningar med Stina innan Ellen anslöt strax efter 10-tiden. Går riktigt bra! (hö hö hö)
 
Vid 13:15 var det dags för dagens föreläsning om motivation. Var VÄLDIGT mycket att ta in, speciellt mot slutet då föreläsaren blev lite stressad över tiden och bara babblade på fort som f*n och slidesen på powerpointen betades av en efter en med ungefär 0,2 sekunders visning....sjukt.
 
Efter föreläsning drog vi i PyttePiLS hem till mig för lite gyckelträning. Gick verkligen bra idag, det börjar arta sig och låta riktigt fint :D
 
 
Direkt efter gyckelträningens slut vid 17:45-tiden drog jag på mig löparkläderna och sprang iväg med Campushallen som mål. Här skulle ett bodypump-pass genomslitas!!
Kändes rätt tungt idag faktiskt....men med tanke på förra veckans halsont och att jag inte kört BP på en vecka nu är det väl rätt förståeligt. 
När passet var slut sprang jag hem igen och ska nu ställa mig och slänga ner ingredienserna för en potatis- och purjolökssoppa i kastrullen innan jag duschar.
Sedan blir det givetvis att käka middag och tänkte även sjunka ner i sängen och kolla på Maria&Mindy och senare även The New Normal <3
 
Ha en fin kväll!
Kram
 
 
 
 
.
 

one day.

Kategori: Allmänt

 
Den här dagen var fin!
Vi kan väl börja med att säga att det var SOL idag och skinande blå himmel. Riktiga vårkänslor infann sig när jag gick till skolan för veckans första föreläsning. Innan detta hade jag hunnit äta frukost, duscha, tvätta och läsa lite psykologi. Blev även en del peppade och positiv musik, såsom Sam And The Womp – Bom Bom - Radio Edit, innan jag var tvungen att gå ;)
 
Väl på uni hade vi en försläsning om organisationspsykologi, kan säga att jag inte fattade överdrivet mycket. Tillråga på allt så gick föreläsningen väldigt långsamt, och då menar jag inte i tid utan mer mängden slides på föreläsarens powerpoint.....blev väl i cirka 2 A4 med anteckningar på datorn. Andra föreläsningar brukar ligga runt 4-6 sidor med anteckningar ^^
Men men, ska väl inte klaga direkt!
 
Vid lunch satt jag med några andra från PyttePiLS och PAmpers och sålde lite biljetter till den stundande Tackfesten för PULS-aktiva, kul!
 
Efter det käkade jag lunch med Ellen innan vi gick ner till stan där Stina senare hämtade upp oss. Det var dags för att STORHANDLA på ICA Maxi i Tornby. Blev även en vända på systemet...
Kändes lite sjukt när jag betalade (!!!) men jag vet ju att det är billigare att storhandla än att småhandla hela tiden....men ändå lite tråkigt att casha ut såpass mycket! Men nu är all mat min!! Kylskåpet och och frysen är bokstavligt talat fulla :D
 
Loooove it <3
 
Innan kvällens hemliga afton på maxPULS-kvällaktivitet i Fridtunaskolan var vi hemma hos Stina och käkade hembakat bröd och yoghurt, gott!
När vi väl kom till Fridtunaskolan vid 19-tiden möttes vi av många personer som var taggade att....KÖRA SPÖKBOLL!! I en timmes tid körde vi, såååå roligt!
 
Nu är jag hemma och nedsjunken i sängen framför Top Model Sverige. Men innan jag gjorde det så bakade jag bröd, så värt!
 
 
Nu ska jag snart sova :D
God natt!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
.

you.

Kategori: Allmänt

 
tjugofemte februari'13
 
 
Denna låten framfördes av Robin Stjernberg, tidigare deltagare i Idol, i Melodifestivalen i lördags och jag fastnade verkligen direkt! Tycker han sjunger förbannat bra i den. Give it a try.
 
Annars idag är jag verkligen uppe med tuppen (en måndag!!!) även om jag inte direkt behöver det. Har för tillfället slängt in första tvätten och ska snart göra frukost. Tänkte även gå igenom lite innan veckans första föreläsning. Är schemalagda 10:15-12:00 idag, föreläsning om organisationspsykologi, mycket jobbigt ^^ 
En shocker är däremot att vi faktiskt är schemalagda TRE dagar denna veckan och har tre föreläsningar(!!), händer inte varje vecka på filfak. 
 
Helgen som gick var riktigt bra!
I fredags var jag, som skrivet i tidigare inlägg, hos Ellen och sov i hennes soffa, riktigt skön fredagkväll! I lördags så läste jag psykologi och var senare hos Stina och hängde lite, käkade halväcklig lunch. 
På eftermiddagen gav jag mig iväg till en middagsdejt och hade det mycket trevligt! :)
 
Igår passade jag på att ge mig ut och springa i det fina vädret, solen värmde verkligen i ansiktet. Fick väldigt starka vårkänslor! Så härligt. När jag tittar ut genom fönstret nu har de känslorna dock brutalt mördats då Linköping bjuder på ett väder med mulet, vitt, snöväder....usch.
 
Igår kväll, efter att ha mött upp Sonja och Ida på universitetet och pluggat lite, gick vi till Johan och blev bjuda på hamburgare medan vi hade planering inför årets m-Älva (m-11). M-Älva annordnades förra året av oss, en grupp på nio personer. Det var en sittning/fest ute på Skytte-C (skabbig stuga i skogen) för alla som började maskinteknologsektionen år 2011. Mycket uppskattad och rolig fest! :D Såldedes ville vi föra traditionen vidare och annordna festen även iår.
 
 
outfit.
 
shirt - h
pants -
Cheap Monday
clock - Casio
socks - Topeco
shoes - HM
 
 

Ser fram emot denna veckan! 
Någon dag snart (hoppas idag eller imorgon!) ska vi troligtvis åka ut till Tornby och storhandla mat. Imorgon eftermiddag ska vi i PyttePiLS gyckelträna hos mig och på torsdag är det äntligen dags för den efterlängtade OVVE-sitsen. En sittning på Kårallen tillsammans med maskinare och läkare. Så TAGGAD!!
Efter sittningen är det eftersläpp på kvällens kravall SunTrip, även denna på Kårallen :D :D :D
 
Ha en fin start på veckan!
Kram
 
 
 
 
 
 
.
 
 

lördag igen.

Kategori: Helg.

 
 
tjugotredje februari'13
 

Imorse när jag vaknade började jag tänka på hösten 2012, den gick förbannat fort. Kändes kanske inte så när man var mitt inne i vetenskapsteori-kursen och senare kämpade hårt för att ta sig igenom Ritzers bok Sociologisk Teori men nu känns det istället som att jag knappt kommer ihåg vad som hände, att hösten verkligen flög förbi alldeles för fort...

Till skillnad från hösten känns det nu verkligen som att jag har en helt annan sinnesnärvaro, att jag vet vad jag gör, jag är medveten om vad som händer runt omkring mig och jag njuter av livet. Jag ser ljust på framtiden och ser fram emot den samtidigt som jag känner att jag kan leva mig själv utan att riktigt bry mig om vad andra kanske tycker. Jag känner att jag har styrkan att stå upp för mig själv och ta tag i saker som tidigare bara varit en bakomliggande oro eller längtan. Det känns fantastiskt bra gör det.
 
en av världens änglar, Miriam <3
 
 
Eftersom jag varit seg på att skriva sedan torsdag så får jag väl ta ikapp det nu.
I torsdags eftermiddag, efter mötet med PAmpers (tillträdande fadderi) om kommande Tackfest för PULS-aktiva, drog jag hem och slappade lite och kollade på film. Kände mig lite seg men ville verkligen piggna till inför kvällens stundande kravall.
Vid 19-tiden tog jag med mig drickat och gick till Jonas för att möta upp resten av PyttePiLS för lite gyckelträning innan alla andra var välkomna på förfest, riktigt roligt!
Förfesten senare blev även den väldigt lyckad, kom mycket folk från klassen, PiLS 12/13 och även några "gamla" kompisar från mitt föregående år på Maskinteknologsektionen. Blev en bra blandning på folk :D
Framåt 23:30 drog vi oss alla mot Kårallen och ahde därefter en fantastiskt rolig kväll med mycket musik, dans och festligheter. Hemåt gick jag inte förän efter Stad i ljus som traditionsenligt spelas som sista låt innan stängning ;)
 
Igår (fredag) vaknade jag, trots en viss känsla av bakfullhet, redan vid 08:40 tiden och såg då att Ellen, Stina och Fanny skulle träffas i skolan vid 09:30 och plugga så jag beslutade mig fast att ta mig dit då. Lyckades duscha, äta frukost och fixa iordning mig innan jag gick mot skolan 09:20, helt i tid. Stolt!
Vi pluggade och pratade sedan fram till 12 då de andra skulle och köra ett Underground-pass på Campushallen. VILL OCKSÅ TRÄNA!!! Men har fortfarande ganska starka känningar i halsen så vågar inte. Får ta det lugnt ett tag till...segt.
 
Vid 13-tiden pluggade jag in lurarna och gick till Eva för ännu ett gyckelmöte. Kan säga att jag var nog i piggast tillstånd av alla pyttar. Träningen gick bra och allt börjar verkligen låta bra och fastna!
 
Efter mötet gick jag till Ellen där hon och Stina slappt satt i soffan och kollade på Familjen Annorlunda...
Vi kollade klart på det, "Vad blir det för mat" och något annat program innan vi tog en promenad ner till stan för att kolla lite i affärer och handla middag. Blev en riktigt god potatis- och purjolökssoppa som vi lagade till nrä vi kom hem. TIll efterrätt gjorde vi lite pannkakor, mycket gott! :D
 
Vi satte oss sedan i soffan och halvssov, myste och hade varsin godispåse medan vi kollade på Lena Philipssons show och efter det, Skavlan. Jag tror torsdagens festligheter tog ut sin rätt för jag somnade och sov nog närmare en halvtimme innan vi gick hemåt. Mycket mysig kväll!
 
 
Nu ska jag läsa lite psykologi inför nästa veckas föreläsningar innan jag vid två-tiden hade tänkt vandra mot Stina för ytterligare lite studier och genomgång av tidigare föreläsningar. Känns rikigt bra och produktivt att redan nu, såhär 32 dagar innan tentan börjat repetera så "mycket" som vi gör :)
 
Ha en fin lördag!
Lev dig själv,
kram!
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 

we should go to france.

Kategori: Allmänt

 
tjugoförsta februari'13
 
 
 
"We should go to paris,
We should go and dance
Cause no one really likes us
We should go to France
The promise that you gave me
This, this, this is gonna last
But no one really likes us
We should go to France"
 
Urban Cone kan under 2012 ha producerat en av de bästa låtarna jag någonsing hört. Älskar soundet, älskar texten och verkligen avgudar låten i sin helhet. We should go to France är ett mästerverk i mina öron och den spelas frekvent från min spotify-lista. Love it.
 
 
--------------------------------------------------------------
 
 
Idag vaknade jag och kände mig verkligen seg, tror det hänger lite kvar från bodypumpen i tisdags men även på grund av halsen som inte känns hundra procent frisk...
Igår pulserade lymfkörtlarna på halsen när jag skulle gå och lägga mig, sjukt. När jag vaknade idag kändes det dock betydligt bättre än igår men är fortfarande inte bra.
Orkar verkligen inte bli seriöst sjuk, det är ju kravall ikväll och har planer inför helgen som jag inte vill missa!!
 
Nu ska jag strax dra till skolan för veckans enda schemalagda 20 minuter. Ska diskutera och utvärdera vår framtagna enkät med kursansvariga och se att den överensstämmer med de krav som finns. Ska nog gå bra!
 
Som nämnt tidigare är det kravall ikväll, Snuttefilmskravallen, som anordnas av festeriet Bi6. Kul! Innan det ska vi ha gyckelmöte och förfest :D Hoppas på en rolig kväll!
 
 
Kram på er.
 
 
 
.
 

tjugonde.

Kategori: Allmänt

 
tjugonde februari'13
 
Nej nu börjar det kännas tattigt...
Till frukost sitter jag nu och äter havregrynsgröt utan någonting på och sista matlådan är framtagen ur frysen inför dagens lunch. Kylskåpet skriker tomt och varken mjölk, ägg eller någon from av grönsak/frukt stoltserar med sin närvaro. Har en känsla av att jag MÅSTE ta mig till affären idag!
Då kedjan på min kära cykel beslutat sig för att gå av måste jag även lämna in cykeln någonstans, borde göras idag med.
 
Annars idag ska jag ta mig till skolan vid 09-tiden och plugga med Ellen, Stina och Janniqe innan jag ska dela ut enkätundersökningen med arbetsgruppen vid lunchtid. I eftermiddag ska jag nog inte träna, hade lite känningar i halsen när jag vaknade förut och det känns fortfarande lite när jag sväljer, lymfkörtlarna känns lite ömma...så ska nog ta det lugnt.
 
 
 
 
tired wednesday outfit.

hoodie - 
American Apparel
jeans - Cheap Monday
socks - Topeco
 
 
 
 
 
 
 
.

puuh...

Kategori: Allmänt

 
 
Nu har jag äntligen landat i soffan (läs: sängen) efter en fullproppad dag!
Som jag skrev imorse började dagen med att läsa kurslitteratur inna jag drog iväg på ett skönt men sjukt jobbigt bodypump-pass. Väl i salen mötte jag Ellen :D Kul att träna tillsammans, var ett tag sedan sen sist!
 
Efter träningen gick vi hem till mig och käkade lunch. Fikade även senare när Stina kom efter hon var klar med sitt grupparbete. Blev verkligen en snabbfika innan jag var tvungen att springa iväg till Kårallen och sektionsrummet för verksamhetsplaneringen inför vårt år som PiLS 13/14.
 
Mötet blev verkligen produktivt och vi fick planerat, skrivet och gjort mycket. Fick faktiskt gjort allting som vi tänkt! Vi lämnade inte Kårallen förän närmare 20:30, alltså efter cirkus 5 timmar möte. Psykiskt påfrestande men ändå mycket trevligt :)
 
Nu fixar jag till det sista inför morgondagens enkätundersökning, som jag och resten av Grupp12 ska genomföra på tekfak, medan jag slötittar på Maria & Mindy på 3an. 
Klockan 22:00 är det dags för efterlängtade episod 7 av The New Normal, så bra serie!
 
Sen ska jag sooooooova.
Kram.
 
 
 
 
 
.
 
 
 

nittonde.

Kategori: Allmänt

 
nittonde februari'13
Tisdag idag alltså, veckans andra dag.
Idag satte jag klockan på 07:45 med tanken att jag verkligen skulle ta tillvara på dagen innan klockan 15 då vi i PyttePiLS ska sätta oss och skriva en verksamhetsplan för hela det kommande året som festerister. Vi ska även skriva gruppkontrakt och bestämma alla underposter, kan ta tid det här, men förhoppningsvis blir det mysigt ändå!
Eftersom jag kom liiiite sent till vårt allra första möte med pyttarna ska jag idag baka, så nu står det förhoppningsvis goda bakverket i ugnen bakom mig och gottar till sig.
 
Klockan 11:30 är det inbokat bodypump i 60 minuter. Var ute och sprang igår kväll så ska bli skönt att bara köra slut sig rent styrke- och uthållighetsmässigt idag. Speciellt innan mötet i eftermiddag!
 
 
Idag hoppas jag även på svar från både Bola Socks, från vilka vi skickat iväg en förfrågan på strumpor till PiLS-outfiten, och mera.se där vi beställt ryggmärken med PULS-logon. När det är fixat är vi näst intill klara med vår look som PiLS 13/14, kul! Måste bara se till att fixa revärer och paljetter så är vi i mål :D
Sen måste vi såklart även få den efterlängtade baskern från våra "föräldrar", men den får vi nog inte förän den riktiga överlämingen någon gång i april skulle jag gissa på!
 
Nu ska jag läsa lite psykologi innna träningen!
Ha det fint :)
 
Kram
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 

no nightmares.

Kategori: Allmänt

 
artonde februari'13
 

Vaknade imorse och kände mig verkligen helt utvilad. Fick sova en hel natt utan mardrömmar, känns faktiskt som om det var ett tag sedan det hände senast. Tråkigt nog kommer jag dock inte ihåg vad jag drömde..
 
Idag inleder vi vecka 8 och vad som ser ut att bli den slappaste skolveckan på universitetet hittills, är endast schemalagd på torsdag 10:25 - 10:45, jag vet, sjukt. 20 minuter på en hel vecka känns inte riktigt fulltid...eller(?) Har inte någon litteratur att läsa till denna veckan heller. Till nästa vecka skall vi dock ha läst, tror det var 4 kapitel, så får väl börja läsa de istället. Måste ju ha något att göra ^^
 
Nu i veckan är det till skillnad från skolarbetet mycket att göra i PyttePiLS. I eftermiddag vankas det gyckelträning hemma hos mig. Imorgon ska vi ha verksamhetsplanering, kontraktskrivning och underpost-bestämning, från klockan tre till obestämd tid....kan ta lååååång tid! Men det blir nog mysigt på sitt sätt :)
Vidare framåt torsdag är ett PyttePiLS/PAmpers-möte planerat inför den stundande tackfesten för PULS-aktiva perioden 12/13 på dagen och Snuttefilmskravallen på kvällen. Fest!
 
 
 
monday outfit.
 
tee - Worn By
jeans - Cheap Monday
belt - HM
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

the weekend.

Kategori: Helg.

 

sextonde februari’13

Måste börja med att säga att gårdagen var oerhört trevlig!
Vid halv åtta tiden på kvällen knackade det på dörren och där stod Amanda med ett stort leende på läpparna, fantastiskt. Med sig hade hon en flaska bubbel, lite jordgubbar, choklad och kvällens random…två burkar barnmat! Den ena innehållande persiko- och päronpuré (rekommenderad för spädbarn mellan 5-6 månader) medan den andra innehöll ”Djungeldessert” (rekommenderad för barn över 8 månader)! Så kul!

Vi skulle självklart inte äta detta utan istället använda det och göra Bellinis som är en drink bestående av fruktpuré och mousserande vin. Blev väldigt gott måste jag säga! En grå kväll i februari kan ju inte bli annat än succé heller när en fin tjej kommer på besök och bjuder på sådana här läckerheter! 

Vi drack glas efter glas och pratade allt mellan himmel och jord, mycket relationer och kärlek blev det, alltid roligt att prata om.

När flaskan mousserande började lida mot sitt slut gjorde vi lite drinkar och bestämde oss för att inte sitta hemma hela kvällen utan istället dra oss in till Göteborg och gå på Gretas!

Behöver inte säga mycket mer….VILKEN KVÄLL! :D

 
------------------------------------------------------- 

sjuttonde februari’13 

Idag var det planerat ett besök på Clarion Hotel Post och restaruangen Norda Bar & Grill och deras söndagsbrunch. Eftersom pappa har alla prylar så var detta min födelsedagspresent till honom eftersom han fyllde 53 år igår! Var oerhört gott och mycket trevligt att spendera lite kvalitetstid med föräldrarna innan jag drar mig hemåt mot Lkpg igen.

 

 
 

 

Nu sitter jag på x2000-tåget mot Katrineholm där jag ska byta mot anslutande tåg till Linköping, beräknas vara hemma någon gång närmare 20 ikväll.

Gillar verkligen att åka tåg. Det är någon speciell avslappnad känsla som ofta infinner sig i vagnen (…om man inte hamnar bredvid någon skrikande unge vill säga…) och man har tid för tågtankar. Tycker det är skönt och avslappnade att titta ut genom fönstret och fundera över ens liv och allt vad som ryms där i.

Tågtankarna som kommer snurra runt i mitt huvud nu kommer nog främst handla om PiLS, spänningen med nya möten och helgen som gått.

 

Känner mig lycklig.

Kram!

 

 

 

 

 

 

.

a big surprise.

Kategori: Helg.

....
 
Nu sitter jag här, hem-hemma i Lerum, och väntar på att mamma och pappa ska komma hem från deras träning.
Det är en överraskning på ingång!
 
Tidigare började dagen med att jag provade ut och köpte hängslen nere på stan tillsammans med större delen av PyttePiLS, kul!
Vid 11:10 satte jag mig på tåget mot västkusten och mötte upp mamma (som varit på tjänsteresa i Sthlm) i Katrineholm. Hade tydligen bokat samma tåg till Göteborg! När vi var framme i Sveriges andra stad gick vi till Saluhallen och inhandlade dagens middag vilken kommer bestå av olika sorters plockmat. Var mysigt att gå runt på stan med mamma lite :)
 
Då pappa, som fyller år imorgon, inte vet att jag är hemma så blir denna middagen en stor överraskning. När mamma senare åkte hem med pappa från stan satte jag mig på pendeltåget för att time:a så att jag kom hem precis när de åkt till träningen, han får ju inte se att jag kommer.
 
 
 
 
 
 
 
Såhär ser middagen ut som jag lyckats arrangera ihop! Hoppas pappa blir rejält överraskad nu så att man får lite valuta för besväret ;)
 
Hoppas ni alla ser till att mysa till det lite extra nu en grådaskig fredag som denna så ska jag se till ha en mysig och pratsam kväll tillsammans med mina fantastiska föräldrar!
Puss på er!
 
 
 
 
dagens outfit.
 

shirt - 
Men's Fashion (Urban Outfitters Vintage)
jeans - Cheap Monday
belt - HM
 
 
 
 
 
 
.

kul...

Kategori: Allmänt

 
femtonde februari'13
 
 
Kul.
Bara för att man går upp 06:30 två dagar i rad, onsdag och torsdag, måste väl inte kroppen vänja sig så förbannat fort och väcka en samma tid när man är ledig en fredag!(?)
Har varit uppe i dryga timmen nu alltså och fördrivit den genom att skriva på gyckel för våra framträdanden med PiLS 13/14 :D Det är roligt men verkligen svårt att få ner en text på ett gyckel som både ska vara roligt och som många kan känna igen sig i, men tror jag lyckats ganska bra!
 
Nu ska jag gå och duscha och äta frukost!
Ska träffa delar av PyttePiLS nere i stan vid 10-tiden och gå till Viktors Kläder och prova och eventuellt köpa hängslen för PiLS-outfiten, kul! Allt sätter verkligen igång nu!!
 
Kram på er, ha en fin fredag!
 
 
 
 
 
 
.

alla hjärtans dag.

Kategori: Allmänt

 
fjortonde februari'13.
Valentine's Day.
 
 
valentine's outfit.

shirt - 
Urban Outfitters Vintage
jeans - Cheap Monday
 
Japp, då var vi där. Dagen som alla älskande par på något sätt tycker extra mycket om. Måste, trots att jag är singel för tillfället, säga att jag gillar alla hjärtans dag ändå. Även då det låter extremt klyschigt är det viktigt att säga till de man tycker om att de är en viktig del av ens liv. Så varför inte göra det just idag(?)
Ta tag i mobilen och skicka iväg det där smset idag och skriv det du känner för personer i din närhet, jag lovar er, det värmer! Vi behöver det i detta, ursäkta språket, j*vla vinterväder som aldrig verkar vilja släppa taget om Linköping och Sverige....så trött på det!!
 
Nu ska jag strax iväg på föreläsning. Efter det blir det bodypump med Stina på Campushallen innan lunch, kul :D Vid 15-tiden är det möte med sociala utskottet för programmet innan det bär hem mot Stina för en "låt-oss-gråta-tillsammans-för-att-vi-är-singlar-kväll" med vin och choklad, ska bli så mysigt! :D
 
Hoppas ni alla får en fin alla hjärtans dag! <3
Take care.
 
 
 
 
.

en riktig dag.

Kategori: Allmänt

 
trettonde februari'13.
 

Idag känns verkligen som att det varit en riktig dag, en dag som är som skoldagarna var förr. Satte klockan på 06:30 för att gå upp och duscha, käka bananpannkaka och göra iordning mig innan jag drog mig mot sektionsrummet i Kårallen för ett PyttePiLS-möte tillsammans med nuvarande PiLS-chefen Alexandra. Informativt och trevligt. Alla var dock rätt sega då vi på PA inte är vana vid denna tidiga uppstigning ^^
 
Vid 10-tiden cyklade vi ner till filfak-land för att ha veckans seminairum om problemlösning. Redovisningen gick mycket bra och vi fick en del beröm, alltid kul!
Efter seminariumet käkade vi lunch innan vi beslutade oss för att ta en kaffe på Baljan (billigt studentcafé i Kårallen) och sedan plugga lite. Alltid bra med miljöombyte så jag, Stina och Fanny satte oss och började gå igenom föreläsningarna från början. Gick väldigt bra, känns grymt bra att komma igång med repetitionerna nu inför tentan i slutet av mars. Vet att vi är ute i god tid men bättre att börja för tidigt än för sent.
 
Nu har jag ringt lite samtal som behövdes ringas och ska snart ställa mig och göra köttfärssås till middag. Äter man vid 12-tiden börjar man bli rätt hungrig framåt halv fem. 
Denna dagen kändes verkligen som en riktig skoldag. Gick upp i "normal" tid, hade seminarium, pluggade, lagade mat, läste lite mer litteratur och senare ikväll....
 
...en "dejt" ^^
 
 
Ha det fint!
Puss & kram
 
 
 
outfit.
 

hoodie - MTWTFSS Weekday
tee - MTWTFSS Weekday
belt - HM
jeans - Cheap Monday
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 

dagen dedikerad till semlor.

Kategori: Allmänt

 
 
 
run for life.
 

Imorse ställde jag klockan på 07:00 efter som jag tänkte att jag verkligen skulle ta vara på kanske årets godaste dag, fettisdagen. Dagen då man får moffsa semlor hur mycket man vill!
 
Men, dagen började jag med bananpannkaka och kaffe innan jag satte mig och skrev ner min del av presentationen vi ska hålla imorgon på det tredje seminariet i denna kursen. Denna veckan handlar det om problemlösning och vi har valt ett problem där ett företag har svårt att sälja varorna som den drivna produktutvecklinsavdelningen utvecklar. Uppgiften är således att vi ska lösa detta problem, inte jättesvårt i teorin kanske, satsa helt enkelt på kommunikation inom företaget!
 
Vid 09-tiden stack jag mot gymet för att springa lite. Blev en 45-minuters löptur på bandet idag innan jag körde lite sit-ups och armhävningar. Rätt matt i kroppen efter bodypump-passet igår fortfarande. Kände dock att jag hade energi i löpning, riktigt fint.
 
Nu är jag hemma igen och har precis duschat. Ska om cirka 45 minuter cykla mot Rosanna där vi ska grupparbeta lite och göra klart allting inför morgondagen. Tar nog med lunchen dit också, trevligare att äta tillsammans än själv!
Senare i efter middag är det möte i skolan tillsammans med alla utskott inom sektionen. Det är dags för den officiella "överlämningen" samt information om vad alla avdelningar sysslar med. Vi hade ju vår egna överlämning med PiLS i söndags så vi ska bara vara där och lyssna första delen.
 
Direkt efter mötet är det äntligen dags för vår första gyckelträning som PyttePiLS. För er som inte vet är ett gyckel en sång som festerier och fadderier på universitetet framför vid olika tillställningar. Man tar en känd melodi och sätter sedan egen text på den. Riktigt kul! Dock väldigt svårt att hitta på fyndiga texter som förhoppningsvis ingen tidigare sjungit. Är riktigt taggad på att sätta igång! Vi måste ju se till att leva upp till våra föräldrar samt mor- och farföräldrar då de satt PiLS på kartan som en av Campus bästa gycklare! ;)
 
Sen är det ju semmeldagen så i alla fall en semla måste väl hinnas med innan dagen är slut! :D
 
årets favorit <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

new week.

Kategori: Allmänt

 
 
outfit.
 

skinny chinos - 
ASOS
longsleeve - Jeans Company
clock - Casio
Gold chain
 
Då var det vecka 7 redan. Är det inte denna veckan man brukade vara ledig i skolan, sportlov(?) Eller det kanske var vecka 10(?) Känns iallafall som det var oerhört längesedan man hade lov på det sättet, även om det "bara" var cirkus 3 år sedan jag tog studenten från Lerums Gymnasium. Naturkunskapen känns även den väldigt långt borta nu när jag är helt insnöad i filosofi, psykologi och andra mer samhällsvetenskapliga ämnen. Gillar det, saknar inte matten ett dugg!
 
Nu ska jag strax iväg till skolan på föreläsning nummer 7 i ordningen i denna kurs. Idag ska den handla om hälsopsykologi och hur man kan förebygga stress och andra hälsovådliga tillstånd som ligger i psyket. Det har varit väldigt intressant att läsa kapitlen till denna veckan, mycket man kan känna igen sig i och relatera till. Speciellt efter förra året då jag var stressad, nere och knappt ville gå upp på morgonen.
Nu däremot känner jag mig väldigt bra, trivs med livet och försöker göra det mesta utav vardagen. Nya möten bidrar även till att en rätt god självkänsla finns inom mig, alltid trevligt!
 
I eftermiddag blir det bodypump 15:30 och sedan iväg till Janniqe på inflyttningsfika! Låter som en mysig dag det här. Fånga dagen och lev dig själv!
 
Kram
 
 
 
 
 
.

tionde.

Kategori: Helg.

 
tionde februari'13
 

Idag satte jag klockan på 09:00 eftersom jag skulle upp och iväg på brunch hos Ida i huset bredvid klockan 10:00. Blev spontant inbjuden igår kväll runt 23:30-tiden precis innan jag skulle cykla hem från Hanna. Alltså...gårdagens Melodifestivalsändning. Jag säger inget...
 
När jag gick upp idag hade jag verkligen ingen energi, hade ingen bra känsla i kroppen över huvud taget, men så fort jag ställt mig i duschen blev det bättre (skönt!). Trodde ett tag att jag kanske höll på och bli sjuk men energidippen berodde nog mest på att jag vaknade flera gånger under natten och undrade var jag var. Konstig natt.
 
 
 
Imorse hade jag tvättid också, 10-14, så såg till att kasta in kläderna och sätta igång de första två maskinerna innan jag gick över till Ida. Fick springa några gånger fram och tillbaka och flytta från maskin till torktumlare och torkskåp men utöver det var brunchen verkligen mysig. Det bjöds på kaffe, våfflor, bröd med pålägg, smoothie samt äggröra och bacon! Fantastiskt. Är det något jag verkligen gillar så är det frukost, är så svag för frukostmat av alla dess slag. Helt klart bästa målet på dagen!
 
Vid 12:30-tiden skiljdes våra vägar då de andra skulle till skolan och plugga. Jag själv packade ihop den sista tvätten och drog sedan iväg till Campushallen och sprang på bandet i cirkus 30 minuter. Stretchade sedan lite innan jag duschade och cyklade ner till stan för möte med PiLS och PyttePiLS. På schemat idag stod överlämning av testamenten så att vi små pyttar kan sätta igång med vårt arbete som kommande PiLS 13/14. Eftersom min post heter Info/PR hade jag överlämning med min "mamma" Ullis och vi gick igenom allt vad gäller hemsidan www.pilsfesteri.se, samt facebook-sidan, twitterkontot och lite annat sådant som kommer vara mitt huvudansvar. Kul! 
 
Nu har jag precis kommit hem igen och jag sitter och funderar lite på vad jag ska göra till middag...får nog bli en wok med kyckling, grönsaker och mathavre. Gott! (förhoppningsvis!)
 
I veckan som kommer händer det en hel del. Det är totalt 4 träffar inbokade med PiLS, sociala utskocket och en genrell överlämning för att poster inom PULS (sektionen). Utöver det är det ju fettisdagen på tisdag så vi ska göra semlor hos Ellen på tisdag kväll. Ska eventuellt även hem till Janniqe med vänner på fika imorgon eftermiddag då hon precis flyttat till Lkpg :)
 
Ha ett fint slut på veckan nu allihopa!
Lyssna gärna in de här, riktigt fin musik ;)
 
 
det som spinner varmast i lurarna just nu.
Bruno Mars – Locked Out Of Heaven
 
 
 
Kram på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
.

myslördag.

Kategori: Allmänt

 
 
trött.
 

Klockan börjar närma sig halv tolv och jag känner nu att jag helt börjar vakna till. Har dock hunnit duscha, lagat och ätit bananpannkaka, halvsovit framför nyhetsmorgon ett tag, ätit en macka med leverpastej OCH diskat lite. Men nu sitter jag här i sängen igen med datorn i knäet och känner mig faktiskt rätt så pigg.
 
Har, som måste nämnas, extrem träningsvärk i skuldrorna, benen och rumpan! Underground-passet igår var verkligen ett pass från helvetet. Jag och Stina skrattade nog minst lika mycket som vi tog ut alla krafter vi hade för att genomföra det 45 minuter långa Tabata-inspirerade träningspasset. Vi slungade säckar runt huvudet, hävde oss i ribstolar, lyfte skivstänger och körde armhävningar med benen fastspännda i rep....sjukt jobbigt! Känner dock nu att det tog ordentligt. Skönt!
 
Igår var jag ju som nämnt på middag hos Evelina tillsammans med Sandra och Stina. Grymt trevligt och gott! Vi käkade Flygande Jakob och drack vin innan vi drog iväg mot Johannas och Eddies förfest. När vi kom dit var det rätt mycket folk där och i den musikfyllda lokalen i botten av ett hyreshus blandades ekonomer med personalvetare och det lektes lekar och dansades fram till strax efter 23 då vi drog vidare ner mot NH (Nationernas Hus) nere i stan. Väl inne på NH dansades det till närmare 02:15 :D kul!
 
Ikväll ska jag hem till Hanna, Stinas kompis, tillsammas med Stina (såklart) och kolla på Melodifestivalen. Såg inte förra veckan så vet inte var nivån ligger iår på bidragen. Blir nog så att vi beställer pizza och laddar upp med lösgodis för en riktig myskväll!
 
Om jag tittar ut från fönstret nu hoppas jag nästan att jag över huvud taget att jag ska kunna ta mig ut senare idag och att dörren inte är igensnöad. Snön verkligen öser ner!! Kan inte nog med gånger säga hur trött jag är på denna förbannad snö och kyla nu. Ska denna vintern aldrig ta slut!!?? Känns verkligen som att vintern detta året har varat betydligt längre än tidigare år. Segt är ordet!
 
Nu ska jag dock mys ner mig under täcket igen och läsa psykologikapitlena som är satta inför föreläsningen på måndag.
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
.

underground.

Kategori: Allmänt

 
åttonde fabruari'13.

 
Äntligen fredag! (eller ja...på PA är det fredag-hela-veckan)
Men men, vaknade strax efter 09 idag utan att ha ställt klockan, skönt att sova ut ordentligt. Sov riktigt gott förutom runt 04:30-snåret när jag "vaknade" och såg att det hängde röda trådar från min taklampa och att det stod någon jag inte såg i hallen och drog i trådarna....lite creepy faktiskt. Efter att ha tänt lampan och sett att det inte var någon där så somnade jag gott om igen.
 
Gick upp och gräddade frallor, samma sorts deg som igår, och käkade sedan bananpannkaka och en macka med leverpastej till frukost. Självklart även en kopp Zoegas Blue Java, bästa kaffet.
Nu ska jag läsa lite psykologisammanfattningar innan jag ska dra iväg mot Campushallen strax innan 12 för att möta upp Stina och köra ett Underground-pass. Aldrig kört detta innan så ska bli spännande och se vad det är. Vi blev lite rädda igår när vi läste vad det innebär....men det blir en utmaning! Vi kan ju alltid skratta åt varandra...
 
Underground
Underground handlar mycket om Back-to-Basic träning där man använder sig av förhållandevis enkla redskap och övningar, för att bygga styrka, rörlighet och uthållighet. Under passen kan olika redskap som till exempel Kettlebells, Bulgarian Bag, Clubbells, tornadoboll, däck och slägga dyka upp.
 

Efter träningen är tanken att vi drar hem till mig, käkar lunch och sedan cyklar till Stina. Det är närmare till kvällens festligheter från Stina så vi tänker att vi gör oss iordning där innan. Ska bli kul ikväll, är riktigt taggad. mycket folk som man inte träffat innan, alltid roligt!
 
Men nu ska jag plugga!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
.

bodypump.

Kategori: Allmänt

 
 
 
American Apparel Denim Duffle Bag
Light Vintage Denim
 

Nu har jag precis landat hemma igen efter ett GRYMT bodypump-pass på Campushallen. Vilken energi jag hade idag. Hade mer vikt än vad jag brukar ha på alla(!!) låtar. Känns förbannat trevligt.
 
I denna releasen kan man inte annat än njuta heller när turen kommer till biceps. Denna gången till skillnad från förra så kör man endast med fria vikter till tonerna av denna låten: Klaypex – Crazy. Man kan inte bli annat än taggad till dubstep när man ska köra skiten ur sina armar! 
 
Nu ska jag käka middag! Blir att värma än matlåda med hemmalagad (såklart!) köttfärssås pimpad med hela konserverade tomater, brocolli, soltorkade tomater och haricot verts. Nom nom nom!
 
Imorgon är vi lediga, surprise!
Så ska se till att tvätta, städa, träna och läsa psykologi innan det är dags att dra sig till Evelina för middag, troligtvis Flygande Jakob, och senare till Johannas fest! Ska bli riktigt roligt, taggad!
 
Kram!
 
 
 
 
 
.
 
 

torsdag.

Kategori: Allmänt

 
 
outfit.
 
shirt - These Glory Days
jeans - Cheap Monday
socks - Topeco
clock - Casio
 
Då var det torsdag och veckodagens andra schemalagda dag. Denna veckan har det verkligen varit extremt lite i skolan. Det var föreläsning i måndags och idag ska vi hålla en 10-15 minuters redovisning om personlighet.
Idag var det för första gången på väldigt länge dags att ställa klockan innan 08. 06:20 började iPaden ringa så det var bara att gå upp och sätta på ugnen, här skulle gräddas frallor! 
 
Igår satte jag en deg som jag denna gången smaksatte med krossade linfrön och rivna morötter, gör det saftigare! Annars är receptet väldigt enkelt. Bland ihop kvällen innan och låt det jäsa över natten i kylskåpet:
 
1/2 jästpaket
5 dl ljummet vatten
9 dl mjöl (valfri sort)
+ någon smaksättning
 
Grädda i ugnen på 250 grader i cirka 10 min..
Ha en behållare med vatten i ugnen så ånga bildas.
 

Nu börjar klockan närma sig halv åtta och så om ungefär 45 minuter ska jag vara i skolan för ett möte med PyttePiLS. Vi ska väl prata lite om outfits och kommande datum under våren som måste bokas upp redan nu. Kan säga att helgerna verkligen fylls upp. Full fart! (KUL :D)
 
Senare i eftermiddag ska jag försöka hinna träna innan eventuell middag hemma hos Stina tillsammans med Ellen. Vi sa igår att det är preliminärt beroende på om vi "orkar umgås" idag. Haha! 
 
Ha en fin torsdag!
Kram
 
 
 
 
 
.
 
 

..det blir aldrig (typ) som man tänkt sig.

Kategori: Allmänt

 
 
Dagen idag blev väl inte riiiiiiktigt som det var tänkt från början, men den visade sig bli rätt trevlig ändå.
Fram till IKEA och ICA Maxi blev den väl som det var tänkt, dock så tog allt betydligt längre tid än vad jag trodde.
 
Efter att ha ätit gudomligt goda och billiga köttbullar samt kaffe och punschrulle på IKEA (totalt 24:-) så gick vi till Ikano-Huset och kollade lite i affärer innan vi gick och handlade mat på Maxi.
Var väl hemma runt 17:30 efter att även besökt Ryds Centrum där jag hämtade ut mina nya röda Converse som ska bli en del av PiLS 13/14-outfiten. Var verkligen helt slut i huvudet när jag kom hem, kände mig näst intill febervarm också. Tror dock mest att det berodde på jacka, två kassar och att ha irrat runt på Maxi...
 
Började direkt att laga middag, på menyn idag stod det lax- och brocollipaj.
 
Recept
 

Pajdeg:
- 2 msk olivolja
- 1 dl Kesella
- 0,5 dl havregryn (fiber)
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 0,75 dl vatten
- tillsätt efterhand lite vetemjöl till rätt konsistens
 
Blanda alla ingredienser och tryck ut i en pajform.
Förgrädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter.


Fyllning:
- 3 ägg
- 2,5 dl mjölk
- salt&peppar
- laxfilé
- brocolli
 
Sprid ut brocolli och lax på det förgräddade pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk samt salt&peppar.
Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i ungen cirka 20 minuter eller till fin färg.
Njut!
 
 
Nu sitter jag nedsjunken i sängen mätt och belåten. Eftersom fotbollskvällen hos Jonas blev inställd på grund av diverse sjukdom i PyttePiLS samt en inneboendes flickvänbesök blir det ingen fotboll för mig ikväll. Är inte jätteintresserad så tänkte istället kolla på filmen Looper med bland andra Joseph Gordon-Levitt. Kan faktiskt vara en av mina favoritskådespelare.
Ska verkligen bli skönt att gotta sig framför en film efter denna energikrävande dag. Jag vet, den låter inte jättejobbig, men är HELT SLUT...
 
Imorgon blir det PyttePiLS-möte klockan 08 så blir verkligen upp med tuppen! Ska även sätta en deg som ska jäsa under natten så imorgon bitti blir det nybakade frallor till frukost ;)

Sov gott och heja Sverige!
Kram
 
 
 
 
 
 
.
 

en vanlig dag på PA.

Kategori: Allmänt

 
 
 
outfit.
 
sweater - American Apparel
jeans - Cheap Monday
belt - HM
 
Då var det onsdag och mitten på veckan redan. Trots att jag ofta känner mig rastlös rullar veckorna på ganska fort. Idag är det en i stort sätt vanlig dag på PA-programmet. Jag gick upp strax efter 08, käkade frukost och drog senare till gymet för att springa och köra lite maskiner.
Nu sitter jag här hemma igen och ska strax dra ner till stan och kolla på hängslebyxor för PiLS 13/14 kommande outfit innan jag ska åka med Ellen, Stina och Annie ut till Tornby för lunch på IKEA och lite matinhandling på ICA Maxi.
 
Senare i eftermiddag vankas det pub som STUFF (kåren) anordnar i Kårallen. Dit ska jag gå och käka och kanske ta en öl tillsammans med PyttePiLS innan det är bär av på fotbollskväll hemma hos Jonas, även detta tillsammans med mina kära pytte-vänner. :)
 
 
----------------------------------------------------------------------------
 
 
my everyday basics.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

sentimental journey.

Kategori: Allmänt

 
 
femte januari'13
 

Idag har verkligen varit den konstigaste sentimentala resedagen. Började med att vakna strax innan 08 då klockan ringde efter att ha haft en natt utan sömn och mardrömmar. Förstår verkligen inte varför dessa mardrömmar fortsätter att hemsöka mig om nätterna, verkar som jag drömmer mer än de flesta. Gillar det inte. Obehagligt.
Efter att ha vaknat låg jag kvar i sängen ett tag och kollade på Nyhetsmorgon innan jag tillslut kände mig tvungen att ta mig upp och duscha. Efter det gjorde jag frukost, idag bestående av keso, banan och kanel. Det jag hade hemma i princip. Fanns inga ägg, knappt någon mjölk och inget bröd... men det var riktigt gott och mättande!
 
Strax innan 10 packade jag slött ihop alla saker för att bege mig till skolan, helt plötsligt INSANE varm och svettig. Började bli lite orolig att jag var påväg att bli sjuk. I alla fall, tog mig till skolan och började, för min del, "jobba" med gruppen på vår presentation. Kunde verkligen inte fokusera, hade ingen energi och satt helt slött. Både enligt mig själv och resten av gruppen väldigt olikt mig. Men det gick verkligen inte.
 
Vid lunch, efter att ha käkat brocollisoppa, började energin komma, ÄNTLIGEN! Vi satte oss och jobbade ett tag till fram till 15 ungefär och då gick det verkligen bra. Kände att jag kunde producera något och vi blev nästan färdiga. Bara lite smågrejor kvar!
 
Jag gick sedan hem med tanken att dra ut på en löprunda men då smsade Ellen och frågade om hon och Janniqe kunde komma förbi på en fika, absolut! Träningen kan vänta, bara trevligt :)
Senare kom även Stina förbi och vände i dörren innan vi cyklade hem till henne och gjorde scones till middag, mycket trevlig kväll!

 
 
 
Fick verkligen en känsla när jag steg innanför dörren nu när jag kom hem och det är verkligen att jag näst intill avgudar detta klädmärke. American Apparels kläder speglar verkligen min stil. Det är simpelt och stilrent samtidigt som de är retro och utstickande i mängden. Jag gillar verkligen 80-talsvibbarna man får när man går in i en av deras stores. Skäms att det bara finns EN affär i Sverige.
Vet inte hur många stores jag besökte under USA-resan i somras med familjen. X-antal suckar hördes väl när jag sa att jag "bara skulle in en snabbis" och kolla lite. Kom hem med 2 väskor, minst 5 t-shirts och 2 hoodies. I love it.
Ge det en chans!
 
Nu avslutar jag kvällen med 5 episoden av nya favoritserien The New Normal.
 
Ser fram emot morgondagen med planerad lunch på IKEA och handling på ICA Maxi i Tornby! 
Hoppas även natten blir full av sömn och inga mardrömmar ;)
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 

segt.

Kategori: Allmänt

 
 
 
outfit.
 
sweater - HM
jeans - Cheap Monday
necklace - HM
 
 
Idag står grupparbete på schemat mellan cirka 10-14. Ska precis som förra veckan få ihop en redovisning på 10-15 minuter. Dock ska det denna veckan handla om personlighet och vi skall från två perspektiv förklara en rekrytering utifrån personlighet hos den sökande.
 
Efter det ska jag ta mig till Campushallen och springa på bandet en stund, känns rätt lagom idag. Senare i eftermiddag blir det nog en del läsning i kursboken, får se vart dagen leder. Känner inte att jag har någon direkt energi idag....lite segt.
 
Hörs senare!
Kram
 
 
 
 
.

personlighet.

Kategori: Allmänt

 
 
outfit.
 
hoodie - J&J
jeans - Cheap Monday
socks - Topeco
 
 
Då var det måndag IGEN. Känns verkligen som om veckorna bara flyger fram och vi har redan kommit till vecka 6 av 2013. Att det redan är 4 februari känns lite ofattbart, var ju nyss nyår!
 
Men men, att tiden flyger iväg är väl något man bara får acceptera medan man får försöka hänga med och leva så mycket i nuet man bara kan. Det sägs ju att ju äldre man blir desto fortare går tiden också...känns lite skrämmande!
 
Denna veckan händer det faktiskt en hel del. Idag är det föreläsning mellan 13:15-15:00 om personlighet. Läste kapitlet i boken om personlighet nu i helgen för att vara förberedd inför föreläsning och det är verkligen intressant. Finns många studier om det samt tester och liknande. Tycker personligen att det är väldigt intressant eftersom vi alla individer är olika. Jag har ju en bild av hur jag är och hur min personlighet speglas i mitt sätt att agera medan ni alla andra säkert har en helt annan bild av Mathias och hans personlighet. Intressant helt enkelt.
 
Senare idag ska jag på spinning med Ellen mellan 17:30-18:30 på Campushallen. Var på ett pass förra veckan med samma ledare och passet var grymt! Musiken och upplägget gjorde en verkligen peppad att köra slut sig till max. Hoppas på att samma känsla ska infinna sig i eftermiddag. Innan passet blir det nog plugg (läsning) med Ellen och Stina på Zodiaken, ett skönt café/nudelbar på campus, riktigt lummig och mysig atmosfär där inne.
 
Ikväll är det kick-off med grupp 12 på schemat, nya arbetsgruppen för terminen. Blir nog ett glas och eventuellt lite käk nere på stan. Trevligt!
 
Vidare i veckan är det inplanerade en del PiLS-möten samt Kårpub och fotbollskväll. Framåt fredag ser det även ut som att det blir en stor förfest arrangerad av Johanna (PyttePiLS-chef) med vän. Kul! Känns som det var ett tag sedan det var utgång på stan. Har mest blivit universitets-relaterade fester på sistone.
 
Nu ska jag snart dra mig mot uni!
Kram på er.
 
 
 
 
 
 
.

tänkvärt.

Kategori: Allmänt

 
tredje februari'13
 
Tycker ovanstående ord talar rätt mycket för sig själva. Ibland måste vi kanske förbise och glömma vad vi vill ha för att komma ihåg och och bejaka det vi verkligen förtjänar.
 
Har tänkt en del på de här orden idag och jag tror vi alla har vårt eget sätt att se på de. Hur vi känner att vi tar till oss de och lägger in våra egna värderingar och tankar i de. 
Ibland i livet hamnar man i situationer där man på något sätt hittar sig själv under ett begär, under tankar som trycker ner än eller under en längtan efter något eller någon. Varför ska man då nöja sig med detta(?)
Det ska man inte. 
När det kommer till sådant gäller det att verkligen försöka gå in i sig själv och se vad man förtjänar. Förtjänar du verkligen att gå och längta efter en person som inte ser dig eller som spelar ett spel mot dig(?) Kanske gå en utbildning du inte trivs med bara för att den är fin eller att den troligtvis ger dig en stabil inkomst senare i livet(?) 
 
Jag har hittat mig själv såväl som kompisar i sådana situationer och det gynnar verkligen ingen. Speciellt inte dig själv. Det bryter bara ner dig och förminskar dig till någon du inte är.
 
Jag har beslutat mig att leva efter dessa tankar nu. Gör det du med.
Ta hand om dig själv och lev som du förtjänar. Lev dig själv.
Kram
 
 
 
 
 
 
.

godnatt.

Kategori: Allmänt

PyttePiLS 13/14
 
Nu ska jag äntligen krypa ner under duntäcket efter ett cirka 10 timmar långt arbetspass med allt från vaktande av en trappa till öltappning och golvmoppning.
Vill tacka kära PyttePils för en fantastisk kväll (läs: natt) och den mysiga taco-middagen vi hade innan arbetet. Vill även tacka Y6 för en grymt välordnad fest!
 
God natt.
Får se när jag går upp senare idag! 
Kram
 
 
 
 
 
 
.

film. städ. löpning. middag. jobb.

Kategori: Helg.

 
 
 
nystädat.
 
God förmiddag får man väl säga när klockan närmar sig halv två, eller säger man god eftermiddag(?)
 
I alla fall. Imorse vaknade jag runt tiotiden och kände mig verkligen utvilad, hur skönt är inte det när man vet att man ska jobba på VSR-eftersläppet (stor fest på Kårallen) ikväll mellan cirka 20-05.
Jag gjorde den obligatoriska bananpannkakan och kaffe till frukost medan jag tittade på filmen Flipped. De två huvudpersonerna i filmen var två unga människor, Juli och Bryce. Filmen var en riktigt bra film som är precis sådär gullig som man kan tänka sig att denna slags film kan vara. Grunden är egentligen att Juli ser att Bryce är den som skall ge henne sin första kyss och Bryce ser henne som efterhängsen och han blir retad på grund av detta från sina kompisar. Historien berättas växelvis mellan de två karaktärerna på ett väldigt bra sätt. Vill man kolla på en romantisk film om känslor mellan två unga tonåringar så rekommenderar jag denna film.
 
När filmen var slut så tog jag tag i mitt liv och städade hela lägenheten från golv till tak. Känns riktigt bra! Ikväll ska hela PyttePiLS komma hit och käka tacos innan vi ska iväg och jobba så får kanske bli lite städ imorgon med, men det är väl alltid trevligt(?) Middagsgäster är det om inte annat :D
 
Nu ska jag strax ge mig ut på en löprunda innan jag tänkte sätta mig och läsa klart psykologin inför måndagens föreläsning. Har en känsla att jag inte kommer orka göra det imorgon efter en natt på Kårallen. Men men, blir jag inte färdig idag så gör jag det nog imorgon.
 
Ha det fint!
kram
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

skön dag.

Kategori: Allmänt

 
 
outfit.
 
american apparel longsleeved tee
cheap monday skinny jeans
 
 
Idag började dagen runt 08 då alarmet bokstavligen började tjuta. Kan bero på gårdagens alkoholintag men ändå, var väldigt segt att komma upp imorse. Hade verkligen beslutat att ta mig upp, ska inte låta festandes gå ut över studierna! 
Jag gick upp, tillredde en bananpannkaka och kokade kaffe, satt fantastiskt fint! Sedan gick jag till skolan för föreläsning om minne mellan tio och tolv. Efter den satte vi oss och käkade lite lunch, vilken idag bestod av ett päron och ett keso-mellanmål, räckte för stunden kände jag.
När maten låg i magen åkte vi med i Sandras bil hem till Stina och gjorde semlor, de blev så sjukt bra. 
 
 
Nu ligger jag i soffan hos Ellen och tittar på Farmen, vilket dåligt program (måste nämnas!) Det var väl okej för typ 10 år sedan eller när det gick senast men nu känns det bara som ett utfyllnadsprogram. Bäst-före-datumet är passerat!
 
Ikväll skall vi göra tacos här. Så gott <3
Ska eventuellt försöka vara uppe rätt länge idag också eftersom vi i PyttePiLS ska jobba imorgon från kanske 16 på eftermiddagen till ja...typ 06 på söndag morgon. Är det VSR-eftersläpp så är det! :D ser fram emot att jobba faktiskt.
 
 
ha det fint!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.