lev dig själv.

livet. pojkvän. göteborg.

sista september.

Kategori: Allmänt

trettionde september'13
 
arbetsrätt.
 

Tjena!
Idag är det måndag igen, är det inte underbart(?)
Skämt och sido. Helgen som varit kan sammanfattas med gyckel, fest, total magtömning och slapphet. Vaknade natten mellan lördag och söndag och hade extremt ont i magen, måste ha ätit något dåligt för kroppen, bokstavligt talat, tömde ut allt den hade inom sig....hemskt. Igår låg man i sängen hela dagen utan att göra någonting...riktigt slappt.
 
När jag vaknade idag kändes det bättre men känner fortfarande att allt inte har återhämtat sig så tänker att jag ska köra en lugn pluggdag hemma. Stina kom över på frukost förut och nu när hon ska iväg och grupparbeta lite tänkte jag att jag svider om till mjukiskläder och kör en myspluggdag här hemma. Känns faktiskt rätt skönt :) Nu har vi hållt på med arbetsrätten drygt en månad och jag börjar väl känna att det sakta med säkert sjunker in mer och mer. När man läser kurslitteraturen och lagarna känns det ändå som man har någorlunda koll men så fort man ska lösa en uppgift så kraschar det, i svaren blandas det in så mycket som man verkligen inte tänker på när man läser uppgiften. Känns sådär lagom kul.... men men, då får man försöka tänka att det är en månad kvar till tentan. Sista september idag och tentan är sista oktober, så försöka behålla lugnet och strukturen i studerandet.
 
Ikväll vid 17-tiden är det gyckelträning hemma hos Eva, känner mig faktiskt lagom taggad eftersom magen känns något ostabil fortfarande, men får se hur det känns senare. Nu tillbaka till arbetsrätten och lagen om anställningsskydd...yippie!! -.-
 
 
 
Kram på er!
 
 
 
 
 
.
 

dagarna som gått.

Kategori: Allmänt

 
tjugosjätte september'13
 

De senaste dagarna har bestått främst av...
 
...grupparbete och studier...
 
...tankar om livet, döden och samhället...
 
...tro det eller ej men lite solning....
 
...två flaskor rött avnjöts i trevligt sällskap....
 
...höstmode.
 

Hoppas alla har haft en fin vecka och imorgon taggar vi till för då är det fredag!
Kram på er <3
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

finns inga ord.

Kategori: Allmänt

 
tjugotredje september'13
 

Torsdagen den 19 september 2013 blev inte som alla andra torsdagar. Efter att Stina och jag ätit frukost hos mig cyklade vi mot universitetet för att ha föreläsning mellan 10:15-12:00. När vi har gått in i föreläsningssalen och satt oss ringer min telefon, ser att det är ett nummer jag inte känner igen men tycker att det ser ut som mammas jobbnummer. Eftersom föreläsningen precis börjat så svarar jag inte. Istället får jag ett sms från mamma där det står "RING!!!!". Redan då börjar hjärtat bulta och jag förstår att någonting är inte som det ska. Jag ställer mig upp, går ut från salen och ringer upp....på andra ändan svarar mamma som ger beskedet att min mormor avlidit.
 
Utan att tänka går jag tillbaka in, hämtar grejorna, och går snabbt ut från föreläsningssalen igen. Ylva följer med hem till mig där jag försöker arrangera ihop något som heter packning innan jag ser till att jag kan hyra en bil och köra hem. Ville bara hem så fort som möjligt.
 
Efter bara en timme sitter jag i en bil, bakom ratten, påväg mot Göteborg. Kunde inte riktigt ta in vad som hänt medan jag körde de dryga 26 milen det är hem och bra var väl det. Så fort jag kommit till Göteborg och lämnat in bilen möter jag upp familjen. Först då brister det för första gången.
 
Resten av helgen spenderades tillsammans med min underbara familj samt mina kusiner och deras familj. Var skönt att vara hela släkten (på mammas sida) hemma så vi kunde stötta och ta hand om varandra <3
 
Mormor, min älskade mormor. Du är redan oerhört saknad och jag kommer alltid bevara alla fina minnen jag fått dela tillsammans med dig. Du har fått mig att skratta och du har tröstat mig när jag varit ledsen. Saknaden är redan obekrivligt stor. Det finns så mycket kvar av livet som jag vet att du skulle velat dela med mig och resten av familjen. Hoppas du har det fint där du är nu, du är värd all frid man kan få <3
 
Kerstin Kristensen - min underbara mormor.
1926 - 2013
Vila i frid.
 
 
 
gråtande Göteborg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

en sån där torsdag.

Kategori: Allmänt

 
nittonde september'13
 
coffee.
 

God morgon!
Idag är det torsdag och när man drar upp rullgardinerna, sisådär runt 07:30, möts man av en grå himmel och en termometer som pekar på 6 grader(!!) Vad hände egentligen med den oerhört fina, varma och glada sommaren 2013. Vi verkar direkt ha hoppat in i höstens kyla utan ens en liten förvarning...känns lite tråkigt.
 
Blir verkligen glad när jag tänker tillbaka på sommaren som varit, har faktiskt haft finaste sommaren på länge. Innan sommaren var jag lite nojjig över att åka tillbaka till Göteborg igen och jobba men den inställningen förändrades nästan med en gång. I sommar föll jag verkligen för Göteborg ännu än gång. Har tidigare tröttnat på staden, tyckt den varit ful och alldeles för liten. Men när man bor i Linköping resten av året lär man sig att uppskatta allt det som gör Göteborg till den fina stad det är. Sen kan nog vädret i sommar hjälpt till en del. I vanliga fall känns det som sommaren i Göteborg brukar regna bort, men så har ju absolut inte fallet varit i år.
 
Jag har mött massa fina människor i sommar, både underbara barndomskamrater till helt nya individer som gjort sommaren till något att minnas, länge. Ni vet vilka ni är!
 
Men nu är man alltså tillbaka i Linköping och det är väl bara att köra antar jag.
Snart kommer Stina hit på frukost, mysigt! :)
 
 
Ha en fin torsdag :)
Puss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tömd.

Kategori: Allmänt

 
artonde september'13
american apparel blue velour sweater.
 

Imorse gick jag upp runt 08:30 och bestämde mig då för att gå ut och springa. Att springa 6 km i höstmorgonkylan var verkligen skönt, försöka rensa huvudet lite från allting. Sen visade det sig att halva Linköpings skolbarn var och hade friluftsdag eller nåt sånt för skogen bokstavligt talat kryllade av små knattar som jag försökte undvika att springa ner ;)
 
Väl hemma igen läste jag klart alla kapitel som skulle läsas och gjorde sedan en bananpannkaka till frukost. När jag ätit upp och gjort mig iordning gick jag mot skolan, köpte kaffe på Baljan och gick sedan i solen mot föreläsningen som skulle vara mellan 12-15. Väl på föreläsningen dog verkligen all energi ut, i slutet var jag verkligen tvungen att försöka sitta still och hålla mig lugnt, kände mig verkligen stressad samtidigt som ingen energi fanns...konstig känsla.
 
När klockan äntligen slog 15 så gick jag, Stina och Fanny och satte oss i A-huset för att plugga. Jag gick och värmde mat och när vi sedan skulle sätta igång gick det inte. Kände ingen motivation och ingen ork över huvud taget, kände mig verklgen tömd....så gick hem :/ Får försöka samla energi för imorgon istället för idag gick det verkligen inte.
 
Hoppas ni andra finner lite energi, hehe!
Puss
 
 
 
 
 
 
.
 

det snurrar i min skalle.

Kategori: Allmänt

 
sjuttonde september'13
 
 
Tjena!
 
Igår kväll pratade jag med mamma och pappa, verkligen mysigt, var allt för längesedan. Efter det övergick kvällen till en sån där jobbig kväll när man fastnar i tankar som bara snurrar och snurrar. Det var allt från utbildning, killar och träning till livet i sig. Förstår inte varför men har verkligen en tendens att fastna i ångestliknande tankar om vart jag kommer hamna, vart allting jag håller på med kommer sluta. Trivs jag verkligen med utbildningen? Ser jag en framtid inom HR? Kommer jag få ett bra jobb? Kommer jag någon gång få en familj och barn? Kommer jag.......och så vidare. Har tidigare fastnat i tankar som dessa men då lät jag, omedvetet, allt gå alldeles för långt. Det ska inte hända nu, det orkar jag verkligen inte! 
 
Tillslut somnade jag dock och sov sedan 12 timmar(!!!) Kändes skönt samtidigt som jag blev stressad när jag vaknade att jag inte ställt klockan för att gå upp och läsa. Strax efter 11 begav jag mig dock till skolan och har nu läst 1 av 3 kapitel jag tänkt läsa idag. Senare ska nog Stina komma hit så att vi kan gå igenom lite övningsuppgifter, behöver lite omväxling i studierna, kan inte bara sitta och läsa en hel dag.
 
Men nu ska jag ta mig an nästa kapitel, ha det fint och hoppas allt är bra med er! :)
Puss
 
 
 
 
 
 
 
.
 

tomhet.

Kategori: Allmänt

 
femtonde september'13
 
Ellie Goulding - Halcyon Days
ett riktigt bra album.
 

Jaha, då vaknar man upp strax innan 13 denna söndag den 15 september. Igår gick ON THE ROCKS 2013 av stapeln, kravallen som vi planerat från april någon gång. Känns sjukt att den är över samtidigt som det var förbannat skönt att få gå hem och sova efter 21 timmar arbete på Kårallen. Kvällen verkar ha fallit gästerna i smaken och det levererades en riktigt fet festkväll av alla iblandade, kul! :)
 
Idag tänkte jag försöka orka/hinna med och läsa lite i Personaljuridik-boken, känns som en lagom jobbig aktivitet en söndag som denna. Ska nog laga mat i eftermiddag/kväll också så att man kan ladda upp frysen med lite matlådor. Idag händer något ovanligt(?) utanför fönstret också, det regnar faktiskt. Låter konstigt att säga det men har i princip inte regnat här i Linköping sedan Nolle-P började i slutet av augusti, bara med några få undantag :)
 
Nu ska titta på reprisen från Idol från i onsdags och mysa på lite med en kopp kaffe :)
Puss på er!
 
 
 
 
 
 
.

iPhone 5S.

Kategori: Allmänt

 
tolfte september'13
 
iPhone 5S
 

God morgon!
Som många redan vet är jag lite av en Apple-nörd, har väl större delen av deras sortiment representerat i hemmet ;) I tisdags kväll var det då dags för ett nytt event där alla såklart hoppades på lite spännande nya grejer från det hemlighetsfulla företaget i Cupertino. 
Måste tyvärr säga att jag blev lite besviken över vad Tim Cook och de andra höjdarna presenterade under kvällen. Först ut var lanseringen av nya iPhone 5C som enligt mig ser ut som en plastig leksakstelefon. Förstår verkligen inte varför Apple går ifrån sin linje att endast leverera kvalitetsprodukter gjorde av exklusiva material. Självklart argumenterar folk då att det är för att nå en "bredare marknad"....men tror ändå detta tyvärr är början på nedgången från tronen som ledande teknikföretag inom mobilbranschen. Sorry!
 
Efter plastleksaken lanserats var det då dags för den lite "dyrare" varianten att avslöjas, iPhone 5S. Designspråket är detsamma som iPhone 5 men det har nu lagts till en ny färg, guld/champagne! Måste säga att jag gillar nya färgen men kan tycka att Apple kunde dragit på lite mer med nya funktioner i de nya lurarna. Det enda nya är i princip att de lagt till en fingeravtrycksläsare i hemknappen, vilket säkert kan vara jättebra i vissa lägen, men i första anblick känns lite onödigt....eller(?) De har även lagt till en andra blixtfärg, gul. Kan tyckas lite onödigt men är säkert även det jättebra i vissa lägen ;)
 
Nästa vecka, närmare bestämt 18 september, leverarar Apple ut nya operativsystemet iOS 7, det är i alla fall i mina ögon riktigt snyggt! Längtar :D
 
 
 
 
Ha det gött!
Kram
 
 
 
 
 
 
.
 

tvätt. studier. tankar.

Kategori: Allmänt

 
tionde september'13
 
laundry day.
 

Hallooo
Idag var det dags att tvätta lite, väldigt välbehövligt skulle jag säga, men såklart lite tråkigt också. Hade tvättid mellan 10-14 så innan det passade jag på att dra ut och springa en runda, riktigt skönt!
Strax efter 11:30 kom Stina över och vi satte oss ner med arbetsrätten och köttade lite plugg. Nu för en liten stund sen kom Fanny förbi också och vi tänkte sitta fram till 17:30 nånting, sen blir det middag hemma hos Ellen och förhoppningsvis Idol <3 Haha!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
.
 

god morgon!

Kategori: Allmänt

 
God morgon!
 
Jag vet, nu var det verkligen JÄTTELÄNGESEN jag skrev, ska försöka bättra mig. Har som försvar haft väldigt mycket att göra senaste tiden med nollning och allt. Nu ska jag dock försöka ta mig tillbaka till vardagen och komma in i studier, träning och allt annat som hör till.
 
 
 
 
 
I helgen hade jag en fantastisk helg i Stockholm tillsammans med Adam, riktigt skönt att bara få släppa allt vad heter Linköping och bara koppla av ett tag.
 
Kram.