lev dig själv.

livet. pojkvän. göteborg.

kravall.

Kategori: Allmänt

 
Nyduschad, dressad i overall och extremt taggad för kravall ikväll med fantastiska PiLS och PyttePiLS! :D
Nu iväg mot en kväll i hemligheternas tecken!
 
Tagga.
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

frukt.

Kategori: Allmänt

 
päron.
 

Idag när jag cyklade hemåt efter vårt första egna möte som PiLS stannade jag på Coop Nära och handlade lite. Köpte bland annat frukten som visas på bilden ovan, päron. Skulle verkligen vilja promota denna gröna frukt, den känns verkligen oerhört underskattad enligt min mening.
 
Det görs cider av den, mineralvatten smaksätts med den och vita viner har ofta en ton av den. Men varför känns det ändå lite busigt på något sätt att köpa den som frukt(?)
Vanligtvis köper folk hem apelsiner, äpplen och banan. Men testa nästa gång du är i affären och köp hem lite päron, de smakar gudomligt när de är kylskåpskalla. Ett riktigt treat sådär framåt kvällskvisten när suget efter något att tugga på kommer fram!
 
I know, lite konstig tanke kanske, men det är sådant här som rör sig innanför Mathias huvud!
Nu ska jag sova och tagga morgondagens bodypump 11:15 samt kvällens efterlängtade VSR-kravall på Kårallen  då vi PyttePiLSar innan kravallen ska lägga våra själar i nuvarande PiLS händer för en hemlig afton(!!!)
 
 
 
Sov gott på er, kram!
 
 
 
 
 
 
.

onsdag.

Kategori: Allmänt

 
outfit.

"make ART not war"-tee - 
MTWTFSS Weekday
jeans - Cheap Monday
 
Helt spontant känner jag denna morgon: Bring it on!
Nu börjar den efterlängtade PiLS-tiden som vi alla nuvarande bebisar väntat på sedan mitten av december. Som man kan läsa på våra föräldrars hemsida www.pilsfesteri.se så var det en smärtfri 2-timmarsförlossning igår kväll och att alla nu får klämma på och gosa med oss så mycket de vill så vår pytte-tid blir minnesvärd! 
 
Nu ska jag iväg på vårt första möte med nuvarande PiLS och X-PiLS!
Ikväll blir det pizza hemma hos Johanna, kommande PiLS-chef :D
Kram
 
 
 
 
 
 
.

PiLS 13/14

Kategori: Allmänt

 
Wiiieeeee!
 

Kan inte säga det för många gånger. Fy vad bra det känns att ÄNTLIGEN blivit invald till PiLS 13/14!!! Nu det kommande året ska jag och 8 andra underbara personer vara sektionens glada ansikten utåt och se till att vi och alla andra får ett roligt och festfyllt år framöver! :D
Ser fram emot morgondagen då vi ska möta våra mammor och pappor klockan 08:15 i skolan och få massa information om vad som komma skall!
 
Sov gott allihopa, det kommer jag garanterat att göra!
 
 
 
 
 
 
 
 
.

nu börjar det.

Kategori: Allmänt

 
outfit.

tee - Emilio
pants - ASOS
belt - HM
 
Då var det äntligen den efterlängtade tisdagen den tjugonionde januari 2013. Varför är just denna tisdagen något speciellt(?)
 
Jo. I december blev jag och åtta andra personer i min årskurs nominerade till PiLS 13/14 vilket är festeriet för PA-programmet på Linköpings Universitet. Vi är alltså nio personer som (förhoppningsvis!) skall fixa fester samt sprida glädje på sektionen och på campus under det kommande verksamhetsåret. Varför jag skriver förhoppningsvis är för att vi ännu inte är invalda. Ikväll är det årsmöte mellan 17:15-20:00 då vi ska röstas in till PiLS och då bli så kallade Pytte-PiLS, bebisar till nuvarande PiLS som i sin tur blir våra "mammor & pappor" och som under våren ska lära oss allt vi behöver veta för att sedan ta över stafettpinnen och vara PiLS 13/14. 
Talar nog för alla nio personer när jag säger att vi är grymt taggade. Ska bli SÅ roligt :D
 
Under årsmötet kommer även alla andra arbetsgrupper under året att väljas in, där bland PAmp som är sektionens fadderi vars uppdrag är att arrangera Nolle-P för alla nya PA-studenter som kommer till Linköping till hösten. Alla nominerade till både PiLS och PAmp känns väldigt bra så ska bli oerhört roligt att få jobba tillsammans under året som kommer.
 
När (om!) vi nu blir invalda allihopa är det redan imorgonbitti möte med nuvarande PiLS samt X-PiLS i sektionsrummet klockan 08-10. På kvällen ska vi sedan även träffas hemma hos Johanna och fira att vi äntligen blivit invalda. Vidare på torsdag är det "Hemlig Afton" med nuvarande PiLS vilken med största sannolikhet kommer avslutas på VSR-kravallen på torsdag kväll :D
(För er som inte studerar i Linköping är kravall en fest på Kårallen, kårhuset, där alla bär den obligatoriska overallen, bild kommer på torsdag!)
På lördag ska vi även jobba på VSR-eftersläppet (Valla Saucer Rennen) vilken är en stor fest, även denna på Kårallen, där Moneybrother ska spela. Detta för att vi så smått ska lära oss hur det är att anordna fester på universitetet samt få en inblick hur det är att jobba.
 
Ser så mycket fram emot denna veckan och året framöver!
 
Nu ska jag läsa psykologi en stund till innan det är dags för lunch och sedan iväg till arbetsgruppen för att jobba och gå igenom redovisningen vi ska hålla imorgon!
 
Kram på er!
 
 
 
 
 
 
 
.
 

middag.

Kategori: Mat.

 
Dagens middag blev en, såhär i efterhand, grymt god och enkel brocollisoppa med gröna linser serverad tillsammans med hembakat bröd.
 
-------- Recept --------
 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 potatisar
250 g brocolli
7 dl grönsaksbuljong
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl linser
salt & peppar
 
Börja med att koka 1 dl gröna linser enligt förpackningen.  Skiva sedan löken, vitlöken samt potatisarna. Koka dessa sedan tillsammans med brocollin och buljongen i cirka 10 minuter. Häll över det i en annan bunke och kör runt med stavmixern några varv till nästan allt "mosats". Häll sedan tillbaka det i kastrullen och tillsätt matlagningsgrädden, de kokta linserna och smaka av med salt och peppar. Klart!
 
Hoppas det ska smaka.
 
 
 
 
 
 
.

ny vecka.

Kategori: Allmänt

 
 
Idag visar termometern +2,5 grader. Optimistisk som man är känns det som våren är på ingång!
(jaja, man kan ju få hoppas iallafall!)
 
 
 
 
outfit.
 
byxor - Cheap Monday
sweater - MTWTFSS Weekday
skor - HM
 

"Måndag är första veckodagen som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska guden Måne.
Fornsvenska: manadagher. 
Latin:dies Lunae, Lunas dag, efter den romerska mångudinnan.

Måndag kommer efter söndag och före tisdag och är sedan 1972 officiellt veckans första dag i Skandinavien. Måndagen är för många kulturarbetare en ledig dag, då flera stora teatrar inte ger några föreställningar just på måndagar." - Wikipedia

 

Idag är det föreläsning 10:15-12:00 om "Inlärning". Efter det ska jag nog sätta mig och läsa en stund fram till 15:30 då det är upplagt för ett Bodypump-pass på Campushallen. Ikväll, ja, time will tell what to do. Kanske ska laga lite mat, har ett recept på brocolli-soppa jag vill testa. Får se.

Carpe Diem.

 

 
 
 
 
.
 

kämpa. dröm. hoppas. älska.

Kategori: Allmänt

 
Nu sitter jag här, nerbäddad under täcket med yrande snö utanför fönstret, och känner mig glad. Glad att jag sa ja på förfrågan om att gå med och se filmen Les Misérables. En riktigt bra film från Universal Studios som utspelar sig i nittonhundratalets Frankrike. 

Filmen var från början till slut en riktigt fängslande berättelse om krossade drömmar, olycklig kärlek och överväldigande passion, men även mycket lidande och många offer. Filmen var full av några av de största skådespelarna. Hugh Jackman, Russel Crowe, Anna Hathaway och inte minst Amanda Seyfriend som den lilla flickan Cosette höjde filmen till höjder jag tror kommer leda till många Oscars-nomineringar och förhoppningsvis många priser.
 
Jag rekommenderar er alla att gå och se den. Värt.
 
Nu ska jag sova. Ses imorgon!
Kram
 
 
 
 
 
.

scones. studier. bio.

Kategori: Allmänt

 
tjugosjunde januari'13
 

God morgon!
Idag vaknade jag runt 08:30-tiden. Kände mig rätt pigg i kroppen efter den lugna gårdagskvällen.
Jag tänkte, varför ändra på ett vinnande koncept, så jag klädde faktiskt på mig löparkläderna idag igen och stack ut på en cirka trettio minuter lång löprunda. Trots att jag var ute och sprang igår också så hade jag energi i benen, kändes riktigt fint att springa de kanske 6 kilometrarna från mig, runt T1-området, in i Gottfridsberg och sedan hemåt igen. Fantastiskt fint.
 
Nu väntar jag på att Ellen och Stina ska komma hit på sconesfrukost. Har pratat om att ha sconesfrukost nu sedan kanske...oktober. Tänkte att det kunde vara dags såhär en grå söndag i slutet av januari. Idag experimenterar jag lite och tänkte göra en "nyttigare" version av sconesen. Vet egetligen inte om de blir nyttigare men de ska enligt receptet bli saftigare. Hemligheten är kesella.
 
 
scones
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
250 g kesella
50 g smör
 

Efter frukosten så ska jag göra lite skolarbete. Ska se till att få min del av seminarieuppgiften inför onsdag gjord. Vår grupp ska hålla en 10-15 minuter lång presentation om Uppmärksamhet. Uppgiften är att man skall hitta på en arbetsplatsolycka och sedan analysera orsaker till denna samt åtgärder hur man kan förebygga liknande olyckor i framtiden.
 
Senare ikväll vid 18-tiden så ska jag gå på bio, Les Misérables, tillsammans med 10 andra personer, några från klassen och några andra. Ska bli kul! Är nog ingen film som jag rent spontant skulle gå och se men när jag fick förfrågan i fredags om att gå med så är det klart att man inte tackar nej! :)
 
 
outfit.
 
hoodie - MTWTFSS Weekday
tee - Made in the shade
jeans - Cheap Monday
socks - Happy Socks

 
 
Ha en skön söndag allihopa, det ska jag ha!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

saturday. music.

Kategori: Allmänt

 
god morgon halv ett.
 
Det är väl kanske inte varje dag man borstar tänderna halv ett på förmiddagen, men idag blev det så. Nu tror ni säkert att jag var ute igår, varit bakfull och att det är därför denna sena borstning, men så är inte fallet. Jag var ute och sprang imorse med Miriam, riktigt trevligt.
Igår efter föreläsningen blev det Fredagspub med två öl tillsammans med fina vänner. Efter det cyklade jag och Stina hem till henne för att göra middag. När vi tog oss till Coop för att handla bjöds man på jättemycket olika sorters provsmakningar, trevligt då vi var rätt hungriga och liiite tipsy efter ölen. Vi köpte grillad kyckling, potatisgratäng och sallad. När vi sedan gick mot den viktigaste delen av affären, godishörnan, såg vi en kille som höll TVÅ chipspåsar, haha! Det roliga med detta var att vi reagerade, av någon outgrundlig anledning, på det och tyckte att det var mycket. Men själva hade vi tidigare plockat ner två chipspåsar (2 för 25:-) till Annie, Stinas rumskompis och sedan själva plockat ihop en godispåse för 75 kronor!! Hur kunde vi då tycka att han skulle gå hem och svulla(?)! ^^

Vi gick sedan hemåt och gjorde mat. Gott. Ibland är det rätt gott med halvfabrikat alltså.
När vi hällde upp godiset i en skål blev vi först lite lyriska, sedan lite äcklade över vilken mängd det var och vi sa till oss själva att "gud va äckligt om vi faktiskt äter upp allt det här!". Ja, ni förstår väl själva att man såg botten på skålen innan det var dags för hemgång....
 
Igår kväll tittade vi även på den svenska filmen "Himlen är oskyldigt blå" med bland andra Bill Skarsgård, vilken film.
Jag är en sån som inte riktigt tål när folk säger att de av ren principsak inte tittar på svenska filmer, bara för att de är svenska och att de då automatiskt är dåliga. Jag kan säga att jag verkligen GILLAR svensk film, tycker det är mysigt på nåt sätt. De är ofta grova och ärliga på ett sätt som många filmer från exempelvis Hollywood INTE är. Det gillar jag.
 
 
Jag fick för ett tag sedan ett önskemål att skriva lite mer om musik, så ja, varför inte.
 
Den låten som kanske spelas flest gånger på min spotify just nu är Mando Diaos fantastiska Strövtåg i hembygden. (Mando Diao – Strövtåg i hembygden) Jag visste att Mando Diao för ett tag sedan släppte sitt nya album och att låtarna skulle vara på svenska. Tyckte det lät intressant men glömde nog bort releasen av någon anledning. När jag för några dagar sedan satt och kollade på TV hade Volvo en reklamfilm innehållande låten ovan, reagerade direkt och tänkte, det måste vara en av Mando Diaos nya. 
Kollade direkt upp det och ja, självklart var det så. Låten gav verkligen en extra dimension på reklamen om nya Volvo V40 Cross Country. Känslorna var äkta, känslorna var kvalitet och känslorna var svenska. Gillar det skarpt.
 
Ni har se reklamfilmen här.
 
 
En annan låt som verkligen satte sig direkt i mitt hjärta är Urban Cone - Our Youth. Den är tung, har ett budskap och den mycket speciella och egna rösten från Rasmus Flyckt tar låten till skyarna. Älskar det.
Minst lika bra är Kids & Love på samma EP som jag nämnt i tidigare inlägg. Verkligen kvalitetsmusik i mina öron. Ge Urban Cone en chans, ni kommer inte bli besvikna, någon av er (Urban Cone – Our Youth , Urban Cone – Kids & Love)
 
Nu ska jag ta tag i mig själv och läsa lite psykologi inför kommande vecka. Sedan blir det antagligen en promenad ner mot staden för att kanske ta en kaffe, filosofera och köpa någon god bit mat till middag. En lugn och skön lördag.
 
 
 
 
 
 
.

fredag.

Kategori: Allmänt

 
 
Behöver jag säga så mycket mer än att det är fredag(?)
 

Skämt och sido.
Idag ska vi grupparbeta mellan 09-12. Sedan blir det att dra hem och käka lunch och sedan iväg till föreläsningen som börjar kvart över ett. Efter tre-tiden när den är slut blir det troligtvis en vända till gymet för lite löpning, känns rätt lagom idag efter gårdagens bodypump, har för övrigt ganska skön träningsvärk efter passet igår. Gillade nya releasen faktiskt, bra musik, givande övningar.
 
Ikväll har jag inga direkt planer, får helt enkelt se vart dagen leder.
 
 
Det är kliché, men så sant.
Carpe diem.
 
 
 
friday outfit.
 

cardigan - Acne
jeans - Cheap Monday
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

stay fit.

Kategori: Allmänt

 
Bananpannkaka
1 banan
2 ägg
lite salt
+
keso
krossade linfrön
bär
 

God morgon!
Imorse satte jag klockan på 07:45. Gick upp och kände att idag blir en bra dag(!) Kände grym energi i kroppen. Jag satte på det obligatoriska morgonkaffet och tillredde bananpannkaka, verkligen BÄSTA frukosten. Så gott. Innehåller bara massa nyttigheter som ger en stark, proteinrik start på dagen. 
 
Med mättad mage satte jag mig sedan och läste färdigt veckans litteratur i psykologin. Känns bra att vara i fas nu såhär första veckan i alla fall. Boken är väldigt lättläst och intressant faktiskt, trots att den är på engelska. Läste idag om allt mellan hjärnans aktivitet vid tankeverksamhet till om hur barn lär sig att prata och bygga meningar ord efter ord. 
 
Eftersom det inte blev någon Bodypump igår bokade jag in passet idag 11:15-12:15 istället. Är verkligen taggad! Ny release med ny musik så antagligen kommer jag vakna upp imorgon med insane träningsvärk. Brukar bli så efter de nya releaserna, trots att det är i princip samma övningar. Efter träningen blir det föreläsning 13-15 och efter det ska vi träffas i nya arbetsgruppen för att diskutera och arbeta med veckans seminarieuppgift.
 
 
 
workout outfit.
 
tank top - American Apparel
tights - Odlo
earphones - Apple Earpods
 
 
 
 
 
 
.
 
 

kvällstankar.

Kategori: Allmänt

Vet inte riktigt varför man av någon anledning så dyker det alltid upp tankar hos mig när klockan har passerat nio på kvällen. Speciellt de kvällar när jag inte har någon på besök i lägenheten, alltså de kvällar jag bara har mig själv och mina tankar. Så här kommer en av de.
 
 
 
En tanke som dök upp denna kväll var, som jag och Stina pratade om en del igår, att jag någon gång i livet vill äga mitt eget fik. Jag tänker mig att det skall vara ett urban lounge-inspirerat café som serverar fräscha, made-from-scratch och nytänkande rätter och godsaker, gärna hälsosamma och bra för kroppen. Idealplatsen för denna dröm vore Sydney. Kan inte släppa denna fantastiska stad som fick en given plats i mitt hjärta när jag fick möjlighet att besöka staden under min vistelse i Australien under våren 2011. 
Grundtanken och idéen med mitt lilla fik/lounge är att det ska vara ett ställe att under dagen komma in och ta en kaffe på, njuta av ett nybakat surdegsbröd, avnjuta en fräsch sallad med inspirationer från både Skandinavien och det europeiska köken. Mot eftermiddagen skall möjligheten till en god kopp te ackompanjerad av en rykande scone med vispat smör och marmelad finnas. Under kvällen skall man kunna komma hit och låta smaklökarna få en rejäl omgång av enkel mat, många smaker, i gourmettappning. En trerättersmiddag med ett glas mousserande och vinmeny skall finnas.
Ja....som ni kanske förstår så har jag verkligen tänkt på detta och har många viljor som bara vill ut. Kanske inte i praktiken går att ha en lounge som är öppen från 05 på morgonen till efter tolvslaget varje dag(?) Men jag tror på det. Håll utkik, för någon gång i livet skall jag äga detta, och jag tänker kalla drömmen för..
 
 
swedish. raw. luxuary.
 
-------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 

wednesday.

Kategori: Allmänt

 
wednesday outfit.
 

t-shirt - Cheap Monday
Jeans - Cheap Monday
Bälte - HM
Klocka - Casio
 
 
 
 
Inatt sov jag verkligen som en prins. Somnade utan problem och sov en hel natt med många fina drömmar, men de håller jag för mig själv. Vaknade kanske runt 08-tiden. Eftersom jag aldrig orkade pallra mig ut i snön igår kväll och handla hade jag istället planerat att göra det nu på morgonen. Men men, valde istället att göra havregrynsgröt och sedan dra till Campushallen för att köra ett löppass på gymet. Får ta att handla ikväll istället! Nu har ju CSN kommit så det blir ju automatiskt lite lättare att handla då, haha.
 
Sprang "bara" en halvtimme på bandet eftersom jag planerat in att även köra ett Bodypump-pass senare ikväll. Känner att jag har energi idag och DET måste jag ju utnyttja på bästa sätt. Hoppas jag får plats bara, står för tillfället på reservplats nummer 6....
 
Nu har jag ätit lunch, gjorde en köttfärssås proppfylld med inlagda hela tomater, broccoli och haricot verts, verkligen mättande OCH nyttigt! Ska jag strax dra till skolan för en föreläsning om perception mellan 13:15-15:00. Efter det blir det lite studier och läsning fram till 17 då jag förhoppningsvis ska träna. Efter det MÅSTE jag samla energi att cykla till Hemköp!! Wish me luck.
 
Ha det fint, hörs snart!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 

en fin dag.

Kategori: Allmänt

 
Knäppingsborg. Norrköping.
 
Ja, som jag skrev i dagens tidigare inlägg så hade vi idag bestämt oss för att utforska Östergötlands andra stad, Norrköping. Vi (läs: jag och Stina) tog Campusbussen mot Nkpg strax efter tio-tiden imorse så vi anlände till Norrköping strax efter elva.
Vilsa som två turister på en okänd plats gick vi av bussen och började långsamt men stabilt att orientera oss runt bland ett flertal shoppingcentra. Vi kollade lite i affärer, strosade runt och bara kollade in staden och vad den hade att erbjuda. 
 
 
Efter en stunds rundvandring i bitande kyla, i vårt sökande efter någonstans att äta lunch, hamnade vi inne i en mysig liten te- och chokladaffär där Stina köpte lite te. Där hittade vi även denna fantastiska, gammaldags och helt ärliga versionen av den klassiska svenska negerbollen. Helt fördomsfri.
Man kan inget annat än att vilja trycka på "Gilla".
 
 
 

Av den snälla "tanten" inne i affären fick vi lite tips om vad två vilsa turister från Linköping kunde besöka under sin dag i Norrköping. Vi följde hennes råd och gick mot det mysiga området Knäppingsborg (läs mer HÄR) där man tydligen skall möta en miljö med både stil, smak och upplevelser. 
När vi entrade det lilla området med gulliga, gula hus så möttes vi direkt av mysiga inredningsbutiker samt 
handelsbodar med gourmetråvaror och andra delikatesser. Här hittade vi även det mysiga matstället Mimmis Visthus där de serverade mycket godsaker, allt närproducerat, kravmärkt och ekologiskt. Vi båda fastnade för erbjudandet om dagens soppa för 79 svenska riksdaler som för dagen var broccoli-soppa med ädelostkräm samt bröd och salladbuffé (även kaffe på maten!). Smakade utsökt.
 
 
Mätta och belåtna gick vi vidare och gjorde ett studiebesök på Campus Norrköping, alltså.....så HIMLA fint. Varför pluggar man på "fula" Campus Valla när man kan ha en studiemiljö som ligger i en gammal industrilokal byggd i tegel med en fors som granne(?)! Så vackert!
 
 
 
Efter en snabbvisit inne på Visualiseringscentrum (utforskar/teknik-ställe med bland annat 3D-bio och sånt) som låg precis bredvid sa vi att vi istället väntar med att besöka detta till vi kan ta med oss några andra vänner från Lkpg. Roligare att gå flera på en sådan grej!
Vi besökte även Arbetsmuseumet samt Norrköpings Stadsmuseum, mycket snabba, intensiva och korta besök. Trevligt men inte så tillfredsställande.
 
När klockan började närma sig 16 så gick vi tillbaka mot "shoppingdisktriktet" och området där vi hoppade av bussen. Vi köpte lite färdkost i form av lösgodis och gick för att ta bussen hem igen. Oerhört trevlig och mysig dag :D Norrköping kommer få många fler besök av oss!
 
Nu ska jag ta på mig långkallingarna, mössan och ryggsäcken och gå och handla lite!
Ikväll blir det vilodag från träning och antagligen att slappa framför "Så blev vi Svenska Hollywoodfruar" klockan 21 i 3an följt av den tredje episoden av fantastiska The New Normal.
 
Vi hörs och ses. 
Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
.

nkpg.

Kategori: Allmänt

 
tjugoandra januari'13.
 
Godmorgon!
Idag drar vi till Norrköping. Måste ju göra någonting när vi inte är schemalagda. Går man PA får man stundtals lära sig att aktivera sig i annat än skolan. Därför tog vi tag i oss själva och bestämde oss för att utforska vår systerstad. Väderleken verkar lovande och vi hoppas på en dag med sol medan vi går runt på Norpans gator. Skriver mer om besöket ikväll!
 
 
 
outfit.

Sweater - 
dobber.
Jeans - Lee
Klocka - Casio
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 

too school for cool.

Kategori: Allmänt

 
tjugoförste januari'13.
 

Ja då var det dags, bara att damma av böckerna och dra till skolan, för nu börjar vårterminen 2013. Den första av två kurser denna våren är psykologi, även kallad "Individer och grupper i arbetslivet." 15 högskolepoäng ska vi försöka kamma in nu de kommande 10 veckorna. Berättar mer om kursstarten senare! Måste sticka.
 
 
måndag. outfit.
 
Hoodie - American Apparel
T-shirt - American Apparel
Jeans - Cheap Monday
 
 
 
 
 
 
.
 

frågor & svar.

Kategori: Allmänt

 

söndag. tjugonde januari'13.


Kollade runt lite på nätet nu och fastnade att läsa en stil/livsstil-intervju på LOOKBOOK.nu och tänkte att jag också kunde svara på frågorna för er som inte vet så mycket om mig.
Blandar frågorna med lite bilder över olika outfits jag haft under 2012.

 

 

Tell us a little bit about yourself.
Jag heter Mathias, är en 21,5-årig kille i sina bästa år. Lever livet som student i Linköping för tillfället med allt vad det innebär, allt från festande till ändlösa kursböcker. Ser ljust på livet. Hoppas att någon dag finna den rätta kärleken och få ett bra liv, livet igenom.

What are your biggest passions?
Oj, svår fråga. 
Rent spontant skulle jag nog svara hälsa och välmående på denna frågan. Det är ju något som jag tänker på och "arbetar" med varje dag. Annars är det nog att resa. Älskar känslan när ett flygplan drar på full gas längs med startbanan och man lyfter mot nya resemål. Finns inget bättre än känslan att se nya delar av världen. Finns mycket kul därute. Älskar värmen också...tröttnar lite på Sverige för tillfället.

 

How did you first become interested in fashion and why is it important?
Vet inte när mitt intresse för mode började. Kan inte säga att jag hade särskilt bra smak vad gäller kläder om man tittar tillbaka vad jag hade på mig i min tidigare ungdom. Tror mitt intresse växte sig så stort som det är idag när jag började jobba och kunde lägga lite mer tid och pengar på kläder. Innan dess var det väl mer bara något som kom automatisk, något som det inte lades ner så mycket energi i. Nu däremot spenderas det mer tid med att leta guldkorn, både på stan och på internet, för att visa vem jag är. Jag vill att min personlighet ska speglas genom mina kläder.


What do you love about living in Linköping?

Vad jag älskar med livet i Linköping(?) Hmm.. Jag skulle nog framför allt här vilja lägga fram studentlivet. Det är mycket unga människor på samma ställe. Det känns som en "ung" stad med mycket potential. Sen älskar jag min lägenhet. Trivs verkligen bra i den hyffsat nybyggda lägenheten från 2009 med mindre än gångavstånd till universitetsområdet. Förra året flyttade jag till Linköping för civilingenjörsutbildningen "Design- & Produktutveckling"s skull. Den passade inte mig och jag mådde inte bra så beslutade mig för att hoppa av. Spontant då kom tanken att flytta hem till Lerum igen, men sen var det något med Linköping som ändå lockade och som höll kvar mig här. Därför valde jag att läsa Personal- och arbetsvetenskap även här. Ångrar inte beslutet en sekund. Trots att jag bor och trivs här väldigt bra nu tror jag inte att det är en stad som jag kommer leva hela mitt liv i. Kommer behöva någonting större. Troligtvis kommer jag söka mig på Stockholm och "storstadspulsen" när jag är klar med mina 3 år på PA. Time will tell!


Tell us your top 3 cities to visit in Sweden:
Om jag ska göra en lista över tre städer som jag älskar att besöka i Sverige så får jag nog ge förstaplatsen till Stockholm. Älskar verkligen den staden. Inte för att det är Sveriges huvudstad, inte för att man kan köpa en latte och ett surdegsbröd i varje gathörn. Nej. Jag älskar Stockholm för att pulsen är helt annorlunda mot resten av Sverige, Stockholm känns mer internationellt och levande. Känslan när man går ner i tunnelbanan eller rör sig ute på gatorna är inte som exempelvis Göteborg. Det är sån stor skillnad.
 
Nummer 2 på listan får nog bli Göteborg ändå. Jag har växt upp strax utanför i ett litet samhälle kallat Lerum så man har ju ändlöst många gånger satt sig i bilen eller på pendeltåget för att "åka in till stan". Göteborg kan erbjuda så mycket också. Det är en stor småstad som kan erbjuda det mesta, allt från klipp- och strandliv på sommaren till mysiga julmarknader på vinterhalvåret. Blir det inte Stockholm som blir min hemstad senare i livet kommer det nästan garanterat bli Göteborg.

Tredjeplatsen kommer knipas av Uppsala. Här har hälften av mig sina rötter. Pappa växte upp i Sveriges fjärde stad tillsammans med min farbror samt farmor och farfar. Har besökt denna mysiga stad fler gånger än jag kan räkna under min uppväxt och jag kan staden nästan lika bra som jag kan Göteborg. Stora "gilla"-markeringar i Uppsala är domkyrken, Fyrishov och Gamla Uppsala. Trivs här.
 

Describe your personal style and its influences or inspirations.
Min personliga stil grundar sig nog mycket i vad jag sett på stan, på internet eller från personer i min omgivning som jag tycker klär sig snyggt. Jag plockar därifrån de delar jag tycker representerar mig och speglar detta sedan i min personliga stil. Det är väldigt svårt att beskriva en stil i ord så jag låter den tala för sig själv. Den är Mathias helt enkelt.

 

What are your favorite designers and places to shop?
Tror inte jag har någon speciell favoritdesigner direkt. Shoppar dock de flesta av mina kläder på Weekday, Urban Outfitters, American Apparel och MQ. En del kommer även från SOLO eller HM. Det går att hitta guldkorn lite överallt, bara man håller ögonen öppna.

The first thing you look at in another person's outfit is:
Byxorna tror jag rent spontant. Sitter de snyggt(?) Är det rätt eller fel modell(?)
Jeans eller andra byxor speglar rätt bra vem du är som person och om du står upp för din egen stil eller surfar på mainstreamvågen.

What do you skimp on?
Något som jag snålar på är helt klart....ne gud va svårt!
Vet inte om jag direkt snålar på något. Gillar att leva livet och njuta av det. Vet, vilket riktigt pretto-svar, men jag kan inte komma på något. Är nog ingen snåljåp!

What do you splurge on?
Vad jag betalar för(?)
Skulle nog säga mat på denna frågan. Trots att jag är student så tänker jag inte på vad som alltid är det billigaste alternativet i mataffären. Köper det jag vill ha, det jag känner för och det jag känner kan bidra till den hälsosamma livvstil som jag försöker leva, trots att det kanske kostar lite.

 

A fashion rule you never break:
En moderegel jag ALDRIG bryter är att ha mönstrat både upp och nertill. Det är verkligen ett stort NEJ på det. Funkar inte. Man kan exempelvis inte ha randigt upptill och rutit nertill eller vice versa.

 

What is the most underrated item in menswear?
Det mest underskattade klädesplagget för män skulle jag säga är den kortärmade skjortan. Jag vet att många rent spontant skulle rata den och så men ge den en chans! Med rätt passform och rätt bärare så kan stilen nå oanadehöjder. Snart kommer våren och sommaren, ge den en chans!

Your favorite color(s) of the moment are:
Mina favoritfärger för tillfället är väldigt naturnära färger som:

  1. Grön
  2. Brun
  3. Rost
  4. Beige
  5. Vinröd
 

What is your next "must have" purchase?
Blandade accessoarer, kanske inhandla ett armband från thearchives.se

What is the ultimate showpiece in your closet?
Just nu skulle jag säga att det är mina nya byxor från Bondelid, älskar de.
(se bilden till höger)

 

Are there any fashion icons or famous people whose style you admire?
Nej inte direkt tror jag.

What's on your iPod, bookstand & DVD player at the moment?
På min Spotify-lista spelas just nu dessa fantastiska låtar varma:

  • Thomas Stenström - Dansen före döden
  • Urban Cone - Kids & Love
  • Angus & Julia Stone - Big jet plane
  • Benjamin Francis Leftwich - Pictures
  • One Direction - Kiss you (I KNOW, men kan inte inte gilla den...haha!)

I bokstället lyser det ganska tomt faktiskt. Men eftersom nya terminen drar igång imorgon så fylls den snabbt upp med två stora och tunga böcker om psykologi.
 
I DVD-spelaren spelas främst True Blood säsong 4, håller på att kolla ikapp och uppdatera mig innan jag tänkte börja kolla på säsong 5, ser fram emot det.
Annars streamas nya favoritserien "The New Normal" en del.

 

What can't you live without?
Träning.

In the year 2017, you will be:
En framgångsrik person inom HR. Jag bor i Stockholm och trivs med livet.

 

What would you say to someone seeking general fashion advice?
Lita på din egen förmåga och bry dig inte om vad andra kanske tycker och tänker.
Lev dig själv.

 

 

 
 
 
 
 
.

 

nittonde januari.

Kategori: Allmänt

God morgoooon.
Ja, eller det kanske är mer passande att säga god eftermiddag när klockan närmar sig halv två. I alla fall, vaknade imorse och drog upp rullgardinerna och möttes av ett underbart vinterväder med strålande solsken utanför fönstret. Underbart!
 
 
Idag kändes ingenting i ryggen när jag vaknade heller så jag gick mot Campushallen med energi i stegen runt 11:30 för att ta mig en löptur på bandet. Kändes bra när jag sprang, men lite känningar i nedre delen av ryggen var det allt så tog det ganska lungt, såg även till att stretcha ordentligt efteråt. Viktigt!
 
Nu är jag hemma igen, ska väl snart se till att få i mig lite lunch. Tänkte läsa lite psykologi också om motivationen finns, annars blir det nog ett till avsnitt av den nya "favvo"-serien som jag börjat följa, The New Normal. Riktigt rolig, rekommenderas verkligen! 
 
Kolla in länken till imdb.com: http://www.imdb.com/title/tt2087571/
 
 
När jag gick hem från Campushallen hade solen försvunnit....
 
Ikväll planeras det middag hemma hos Sandra. Aldrig varit där så ska bli trevligt att se hur hon bor samt att vi förhoppningsvis bjuds på någon god middag, som hon utlovat ;)
Efter det blir det troligtvis utgång om inte kylan håller oss alla inomhus, men det ska nog bli bra!

Ha det fint!
kram
 
 
 
 
 
.
 
 

stil.

Kategori: Allmänt

 
friday. outfit.
                                            
Byxor - Bondelid
T-shirt - Emilio
Skärp - HM
 
 
Är det inte lustigt vilka känslor som kan infinna sig i kroppen bara för att man någonstans där inne vet att det är fredag(?) Trots att de senaste 3 dagarna varit väldigt slappa och därmed känts som fredagar så var känslan verkligen starkare idag. Fantastiskt.
 
Vaknade helt utvilad imorse runt 10-tiden, typ fortfarande mätt efter middagen och Ben&Jerrys-intaget med Stina kvällen innan. Vi kollade på "The Men Who Stare at Goats" igårkväll också, väldigt lustig film. Kan inte säga att någon av oss var särskilt med i handlingen eller replikerna. Vårt fulla fokus låg istället på att leta efter cookie dough-bitar eller få en bit av choklad-core:en med på skeden. Grymt mysig kväll!
 
Under gårdagen tog jag även en vända nere i "stan", om man nu kan med att kalla Linköping city för det(?) Men iallafall, jag köpte nya skor (HM), nya byxor (Bondelid, MQ) och även en ny vårjacka (HM)
(man måste bara älska presentkort efter jul!).
 
    
 
 
Känner att det har blivit en del nya kläder på sistone. Kul.
Tror jag tar ut behovet efter sol, och de endorfiner som frisläpps när man ligger där på solbädden och ryser av välbehag, på att shoppa nya stilar. Ungefär samma känsla innefinner sig när man hittar ett guldkorn bland alla galgar! Du borde prova.
 
Idag känns ryggen mycket bättre (glad kille!). Som den träningsnarkoman man är börjar abstinensen av att inte ha tränat på tre dagar infinna sig. Så eftersom det knappt känns något i ryggen idag ska jag ta mig till Campushallen imorgon och försöka springa lite. Får nog ta det lungt, men lite löpningen har väl ingen dött av!? Eller?
Imorgon kväll planeras det middag hos Sandra och sedan utgång, ser fram emot detta. Bara vi inte fryser ihjäl, nordpolskylan är ju påväg ner tydligen, och det märks redan nu. Svinkallt ute.
 
 

skymning. linköpings universitet. vinter.
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas allt är bra med er och ha en mysig fredagkväll!
.
 
 
 

spring colors.

Kategori: Allmänt

 
Thursday outfit.
 
Tröja - American Apparel
Jeans - Cheap Monday
Klocka - Casio
 
 
 
 
 
 
.

big jet plane.

Kategori: Allmänt

 
Måste börja med att säga att gårdagens kväll var oerhört trevlig!
Efter konferens-presentationen drog jag hem till Stina, vi gick och handlade och gjorde semlor (nom nom nom!). Sedan lagades middag och vi gick sedan till Platens Bar i stan för några glas tillsammans med större delen av klassen. Måste ju fira att det är "jullov" i 4 dagar innan hösttermin blir vårttermin.
På Platens satt vi och snackade om allt mellan himmel och jord. Och plötsligt hörde jag Angus & Julia Stone - Big Jet Plane från högtalarna. Älskar den. Har inte hört den på ett tag men nu har den en återintagen, given, plats i min Spotify-lista. 
 
Igår morse innan jag drog till skolan satt jag och slösurfade runt på nätet lite och hamnade tillslut på ASOS.com. Måste nämna hur oerhört mycket snygga kläder de har på den sidan! Sen att de har en stor REA gör ju inte saken mycket sämre. Klickade hem dessa två plagg:
 
 
ASOS Skinny Chino In Camo:
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Skinny-Chino-In-Camo/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2445712&cid=12421&sh=0&pge=0&pgesize=200&sort=-1&clr=Stone
143:-
 
ASOS Shirt With Aztec Print:
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Shirt-With-Aztec-Print/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2408096&cid=3136&sh=0&pge=0&pgesize=200&sort=-1&clr=Blue
179:-
 
 
 

outfit 13-01-16.

Kategori: Allmänt

 
Sweater - HM
Jeans - Cheap Monday
Halsband - HM
 
Idag är den konferens-redovisning. Wish me and my group the best luck.
Btw är ryggen något bättre idag, klev ner från pensionär till kanske medelålders med ryggont. haha.
Ha det fint!
 
 

den snöiga dagen.

Kategori: Allmänt

vad det snöat idag....
 
Dagen idag började faktiskt riktigt  bra. Till skillnad från gårdagens natt så kunde jag sova, och sov oerhört gott. Hade någon trevlig dröm också...men den kommer jag inte ihåg, så det släpper vi. Gräddade även bröd som jäst över natten så kan ju inte klaga på frukosten direkt. Nybakat bröd är enkel vardagslyx.
 
 
American Apparel Gym Bag
http://store.americanapparel.net/product/index.jsp?productId=rsa0540&c=light%20vintage%20denim
 
Idag hade jag bokat in ett Bodypump-pass 11:30-12:30. Nu i efterhand är det något jag INTE skulle gjort. Passet började dock bra, jag kände flow, jag hade energi och musiken dunkade högt. Helt enkelt grymt peppad för träning!
Mot slutet av passet kände jag att det började göra lite ont i nedre delen av ryggen så jag tog det lite mer piano. Fullföljde passet men kände att den strålande känslan i ryggen inte gav med sig...
Duschade sedan och gick långsamt hemåt och gjorde lunch. 14-18 hade jag tvättid så tillbringade eftermiddagen med att varva tvätt, True Blood och psykologi, tänkte att jag kunde tjuvstarta och läsa första kapitlet....fattar inte mycket! Men verkar intressant.
 
Dagens hemma-outfit.
Hoodie - MTWTFSS Weekday
Byxor - Adidas
Skor - Converse
"Tvättpåse" - Urban Outfitters Shopping Bag
 
Senare på eftermiddagen var det dags för ännu ett "PyttePiLS"-möte då vi inte helt diskuterat färdigt vilka poster som ska tillsättas osv. Känns väldigt bra med den preliminära grupp som vi trots allt är nu. Kommer bli grymt bra det här!
 
Nu sitter jag nedgrävd hemma i sängen igen med kroppen drogad av Ibumetin, gör så GRYMT ont i ryggen nu. Kan verkligen identifiera mig med den där Voltaren Gel-reklamen då det är en slags elektrisk röd boll i nån tjejs rygg. Känns verkligen så. Hoppas det går över till imorgon, annars får jag nog kolla upp det.
 
Sen senast jag skrev har jag även hittat lite ny skön musik och vill här verkligen promota Benjamin Francis Leftwich och hans verkligen HELT fantastiska låt Pictures.
 
 Har även kollat på LOOKBOOK.nu och hittat mycket inspiration och snygga outfits. Speciellt skulle jag vilja uppmärksamma Adam Gallagher och hans grymt snygga, trots att det är väldigt olika, snygga sammansättningar.
 
  
 
Nu ska jag kurera mig och sova gott. Håller tummarna att ryggen är läkt imorgon!
Puss på er.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tung natt.

Kategori: Allmänt

 
Kan bara sammanfatta natten som tung.
Somnade inte förän tidigast 03:30.
För mycket tankar.
 
Ser ljust på dagen istället.
Redovisningsövning --> PyttePiLS-möte --> Middag hos Sonja.

tolfte & trettonde.

Kategori: Allmänt

Tja!
 
Kan väl börja med att skriva lite om gårdagen.
Eftersom vintern verkligen är "tillbaka" så var det bara att klä på sig mycket kläder när det var dags att gå på en promenad med Stina. Då vi bor på två helt olika sidor av Linköping så pluggade jag i lurarna och satte på Alex & Sigges podcast och lyssnade på avsnitt 33. "En död hund" påväg mot Coop Ladan där vi tänkt mötas. Alex och Sigge pratade om bland annat hypokondri och hur Google verkligen spett på alla hypokondrikers skräck då man så fort man ser något tecken på sjukdom på/i sin kropp söker på det och kommer då direkt in på diverse forum där allting ALLTID slutar i att man är döende och bara har några dagar kvar i livet, även om man kanske bara har ett utslag på stortån...skrämmande. Ibland undrar man(?) Trots detta kan jag verkligen identidiera mig i det, man har ju verkligen gjort samma sak själv x-antal gånger!
 
 
När jag väl mött upp Stina på Coop gick vi en runda i Linköpings olika kvarter och pratade om allt vad livet har att erbjuda, kan ärligt säga att guldfiskminnet man har inte direkt kommer ihåg något specifikt, men allt från kärleken till krig tror jag. Efter en kanske timmes runttraskande gick vi hem till mig och gjorde lunch, blev en halvt misslyckad rotmos med ynka 5 köttbullar var...aning tattigt men det var vad som fanns hemma. En kopp kaffe åkte även ner innan vi begav oss ut i vintern igen för att gå hem till Stina. Där gjorde vi mat (I know...igår åt vi HELA tiden) med Annie, Stinas sambo. Här tillagades nu en franskdoftande kycklinggryta med ris och god sallad. 
 
Då kvällen var planerad som choklad- och vinkväll letade vi i skåpen och plockade fram allt vad huset hade att erbjuda i choklad/godis-väg och korkade upp vinet. Nu anslöt även fina Fanny med pojkvän och senare även Ellen. Glada, mätta och smått salongsberusade snackades det en hel del innan det var dags att bege sig hemåt vid tolvsnåret. Mycket mysig kväll.
 
 
Söndag - trettonde januari

Imorse vaknade jag runt 10-tiden, verkligen helt utvilad efter ännu en natts god sömn. Ställde mig ganska direkt och stekte bananpannkakor och bryggde mig en stor kopp kaffe. Finns verkligen inget bättre än första koppen på dagen. Ännu bättre blir det när verkligen ingen stress alls infinner sig och man kan sitta där och kolla på Nyhetsmorgon och bara njuta av livet.
 
Eftersom konferensen närmer sig läste jag igenom min presentationsdel och snörade sedan på mig träningsskorna och stack till Campushallen för att träna. Idag blev det 30 minuter på bandet följt av sit-ups och armhävningar. Kändes verkligen bra idag, allt kändes lätt och fint. Förstår att många tycker att jag tränar mycket men that's me. Mår verkligen dåligt om jag inte får min veckomässiga träningsdos. Vissa skulle kalla det ett beroende, andra än livvstil. Jag kallar det välbefinnande. Älskar känslan när man känner sig fit, frisk och bara fylld av endorfinerna träningen bidrar med.
 
 
När jag kom hem stekte jag på lite blodpuddig (gott!) och käkade en apelsin. Måste ju ta vara på järnet som den svarta puddingen bidrar med. Mätt och belåten snörade jag på mig skorna igen och gick ner till stan för att gå på det första mötet med förhoppningsvis kommande PyttePiLS. Var verkligen mysigt. Hela gamla PiLS (minus en) var där och vi fikade och informerades om vilka poster som finns och vad som kommer hända den närmsta framtiden med inval och grejor. Mycket trevligt.
 
Nu är jag hemma igen och ska bara slappa resten av kvällen, troligtvis med en bra film. Satte en deg imorse så det blir nygräddat bröd till middag, nom nom nom! Ibland känner man ser väldigt produktiv och duktig.
 
Ha det fint ;) hörs imon!

lördag.

Kategori: Allmänt

Dagens outfit:
Jeans - Lee
Skärp - HM
Klocka - Casio
T-shirt - American Apparel
Halsband - HM
Strumpor - Topeco
 
HEEEELG :D
Vaknade i morse helt utvilad, verkligen skönt att inte ställa väckarklockan. Började dagen med att göra bananpannkaka till frukost och titta på Nyhetsmorgon med en kopp gott kaffe. Väldigt skönt.
Nu har jag lagat lite matlådor till nästa vecka och ska strac möta upp Stina för en promenad ute i vintervädret.
 
Ikväll blir det choklad- och vinkväll hos Stina, myspys. Ser fram emot det!
Uppdaterar nog imorgon kväll om dagen och morgondagen, ha det fint!
 
Puss

tankar.

Kategori: thoughts.

 
Då var det redan fredag eftermiddag alltså, och här sitter jag och ska försöka få er lite tankar på Espresso House nere i centrum.
Förstår verkligen inte hur fort denna veckan gått, kom ju hit i måndags. Men det har ju faktiskt hänt en del. Har träffat min arbetsgrupp några gånger, hunnit umgås mycket med några kompisar och tränat en hel del. Helt enkelt hur livet som student är, om man bortser från att jag inte "pluggat" ett dugg, men det har ju inte behövts..än!
 
Idag gick jag upp strax innan 08. Sedan iväg till skolan och göra affischen fram till kanske 11. Efter det följde Elin med mig hem och vi satt och skrev stödordslappar för redovisining och åt lunch, mysigt! När denna icke så ansträngande skoldag var slut drog jag ut i snökaoset och gick till Campushallen och sprang på bandet i 30 minuter, körde lite bröst och armar och tog sedan bussen ner till stan.
 
Dagens outfit:
Jacka - Weekday Vintage.
Halsduk - Emilio.
Byxor - Emilio.
Tröja - JC.
Skor - Rieker.
 
Nu verkar det som vintern bestämt sig för att komma till också. Kan inte säga tillräckligt många gånger hur mycket jag bara vill ha vår nu. Är så HIMLA trött på att behöva klä på sig för att överleva arktis varje gång man går utanför dörren. Shorts hade varit himlen att få bära nu. Ingen som vill sticka iväg på en sista minuten med mig nu?
 
Innan jag drar hemåt sen ska jag hinna förbi systemet och inhandla en flaska rött. Planeras en mysig vin- & chokladkväll hos Stina imorgon kväll. Sen får vi se var kvällen slutar, om vi mysdeckar i soffan eller om det blir utgång till nh. och terminens välkommen-tillbaka-fest. Kan ju bli så att man blir taggad efter ett glas eller tre! Håller det öppet. Hade ju varit trevligt att träffa några fler från klassen innan terminen drar igång.
 
Kvällens planer är dock att bara laga något gott till middag (troligtvis ungsbakad lax), köpa lite lösgodis och bara sjunka ner i sängen framför en fin film. Välbehövligt med lite egentid efter två kvällar i rad med umgänge och ett helt jullov hemma med familjen. Annars är jag verkligen inte en ensam varg. Kommer säkert känna ikväll att sällskap vore trevligt, men ska nog se till att lämna mig åt drömmarna tidigt ;)
 
Apropå sällskap. 
Nu är det 10 månader sedan som det tog slut med Ebba efter ett 2,5-årigt förhållande som var fullt med fina minnen och oförglömliga ögonblick. Var väldigt skönt att vara singel och leva livet lite i somras dock men börjar väl, som den förhållandemänniska jag är, känna att det vore trevligt att få ett stabilt sällskap, eller iallafall någon man bara kan hänga med spontant, mysa med och bara känna att man tillhör lite ;)  Har ju en återkommande dejt så får väl se vart det leder tillslut, mer säger jag inte!
 
Tyvärr börjar botten på kaffekoppen synas nu så ska börja dra mig utåt i kylan och inhandla det som behövs för kvällen och morgondagen. Blir säkert en vända i några andra affärer också trots att jag verkligen INTE borde köpa några fler kläder, blev en del shopping under julen. Men det är ju trevligt.
 
Ha en fin fredagkväll! :)
Puss

fredag.

Kategori: Allmänt

God morgoooon!
Idag infall sig verkligen känslan att allting var rätt så bra i mitt liv när jag vaknade. Trots den enorma kraftansträngning som krävdes för att stänga av väckarklockan och sedan krypa in i duschen så känns det verkligen bra inombords.
 
 
Idag ska jag till skolan och göra en affisch för att locka folk (läs: årskurskamrater) att komma och lyssna på vår redosvisning nästa onsdag. Kan bli kul. 
 
Varför måt jag då så bra just idag?
Ja, det vet jag faktiskt helt inte. Kan vara för att gårdagen verkligen var så HIMLA mysig. Den började med grupparbete. Sedan tog jag mig till gymet och sprang 40 minuter och gjorde massa sit-ups, måste ju jobba på brädan (hö hö).
Efter det mötte jag upp Stina och drog hem till henne där vi sedan mötte Ellen. Vi drog och handlade och gick sedan tillbaka till Stina och, hör och häpna, lagade gulaschsoppa, bakade bröd OCH gjorde semlor!! Hur produktivt var inte detta!
 
Bjuder på en bild från gårdagens semlor <3
 
Senare idag ska jag eventuellt träna, får se om jag orkar. Rätt slut i kroppen efter bodypump häromdagen och löpningen igår. Annars drar jag nog ner på stan en vända och kollar lite. Ikväll blir det nog en skön filmkväll eller något liknande. Mys-fredag!
 
puss

thursday.

Kategori: Allmänt

Dagens outfit:  Paris Sweatshirt - Weekday, Jeans - Cheap Monday.
 
Jaha då var det torsdag redan..
Åkte hem från Göteborg i måndags, känns som tiden redan rinner iväg, och vårterminen har ju inte ens börjat än. Idag ska jag till skolan vid 10 för att grupparbeta med Elin och Elisabeth. Ska göra en affish idag om "Flexibilitet - en generationsfråga(?)". Nästa vecka har vi redovisning på 30 minuter, känns fantastiskt lungt.
 
I eftermiddag blir det träning på Campushallen (förhoppningsvis!). Ska försöka ta mig dit och springa minst 30 minuter på bandet. Svinkallt och halt ute IGEN. VILL HA VÅR NU!!
Känner att jag snart går in i ett desperat behov av solljus, vill bara dra iväg på en sista minuten-resa någonstans....men men, livet här kallar.
 
puss&kram

börja blogga då.

Kategori: Allmänt

Hej allihop, Mathias heter jag.
Är en levnadsglad, 21-årig kille, ursprungligen från Göteborgsområdet.
 
Tänkte nu börja blogga om allt hur livet är i Linköping som student. Kommer nog prata om det mesta som dyker upp i mitt huvud, allt från inredning till personliga erfarenheter och tankegångar.
 
Välkomna!
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.