lev dig själv.

livet. pojkvän. göteborg.

sol.

Kategori: Allmänt

 
trettioförsta maj'13
 

Tjabba!
Finnas bara en sak att säga idag: Gå ut och njut av solen! :D
 
 
Ikväll är det gyckel följt av fest! Livet på en pinne ;)
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

grupparbete.

Kategori: Allmänt

 
tjugonionde maj'13
 

Idag är det fokus hela dagen som gäller. Vi har tänkt kötta ordentligt så att vi kommer så långt som möjligt på den rapport vi ska lämna in om kompetensöverföring i arbetslivet. Vår handledare ville ha rapporten i handen inför handledningen på fredag morgon så det är idag och imorgon som gäller.
 
I eftermiddag vid fem-tiden blir det gyckelträning hemma hos mig innan vi ska iväg och gyckla på Jur6 fulsittning bakom C-huset vid 19:30 nånting :D
 
dagens.
 

tee - American Apparel
belt - HM
jeans - Cheap Monday
clock - Casio
bracelet - The Archives, Vintage Anchor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

spelas just nu.

Kategori: Allmänt

polis.

Kategori: Allmänt

 
tjugosjunde maj'13
 

God morgon!
Imorse gick jag upp strax efter 07 för att hoppa in i duschen, dricka kaffe och sedan cykla iväg till polisstationen. Eftersom mitt gamla pass är spårlöst borta var ärendet helt enkelt att skaffa ett nytt. Hade bokat en tid 08:50 så det gick väldigt snabbt och smidigt när man väl kom dit. Ska nu vänta cirkus en vecka på mitt nya pass ska bli färdigt! Sedan är jag fullt redo för sommarens resa till Mallorca :D :D :D Längtar såååå mycket!
Efter jag var klar rullade jag bara ned för backen och blev bjuden på frukost av Stina, gott!
 
Annars händer det inte jättemycket idag. Ska inte grupparbete förän imorgon eftersom alla i gruppen inte gjort klart eller transkriberat färdigt sina intervjuer. Tänkte ändå röra mig mot skolan senare när Stina ska dit och sätta mig och försöka få klart märket för On The Rocks. Ska även läsa lite litteratur inför projektskrivningen imorgon.
 
Vid 17 i eftermiddag är det fadderutbildning nummer 2 inför höstens Nolle-P. Antar att vi ska få lite information av PAmp (fadderiet) om vad som kommer hända, generellt, under de två veckorna. Vi i PiLS har redan fått det grova schemat men de ville ändå att vi skulle vara med på detta tillfället :)
 
måndag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

mors dag.

Kategori: Helg.

 
tjugosjätte maj'13
 

God morgon!
Idag är det Mors dag och därför vill jag först och främst säga grattis till min kära mamma :D Tyvärr är jag inte hemma i Lerum idag men om jag varit det skulle jag självklart bjudit dig på middag och skämt bort dig lite extra ;) För det där lilla extra är just det du är, jag älskar dig oerhört mycket! <3
 
<3
 

Igår var verkligen en skön dag. Vaknade vid 11-tiden men gick inte ur sängen förän närmare 12, var skönt att ligga och dra lite framför tv:n. Hade lite huvudvärk från dagen innan men den försvann när jag bryggde mig lite kaffe. Jag käkade sedan lite frukost och gjorde mig iordning. Drog sedan på mig stassen och cyklade iväg mot Irrblosset för en liten PiLS-aktivitet som även involverade de nya i sjuksköterskefesteriet Sskål 13/14 ;)
 
Efter det cyklade jag hem till Stina för en liten pit-stop innan vi både cyklade mot Fanny för att äta middag, även tillsammans med Elin. Vi blev bjudna på korv stroganoff, riktigt gott ;) När middagen var inmundigad satte vi oss på cyklarna igen för att denna gång rikta styret mot Skäggetorp och Julias och Therese's 49-årsfest (24+25) :D
 
Där var vi i cirka 40 minuter innan vi i PiLS drog på oss stassarna igen och trampade iväg till HG i Ryd för att gyckla på en sittning. Gick riktigt bra och publiken var rolig :D
Vi rullade sedan tillbaka ner till festen igen och hade det trevligt och roligt fram till närmare 23:30 då vi cyklade in till stan och Naitonernas Hus ;)
 
Kul kväll :D
 
 
 
 
 
 
 
 
.

fest.

Kategori: Allmänt

 
tjugofjärde maj'13
 

God morgon!
Även denna natt var inte en natt som jag kommer minnas med glädje direkt. Somnade framåt 02-tiden efter att ha legat och hostat rätt så länge och med olika metoder, bland annat te med honung, tråkiga tv-program och att sitta upp försökt somna sedan 22:30 typ.... förbannat segt.
 
Väckarklockan var satt på 06:45 och då var det ju bara att stiga upp för att ta sig till skolan för handledning vid 08:15. Gjorde en grymt lyckad bananpannkaka till frukost som avnjöts tillsammans med en rykande kopp nybryggt kaffe (visst låter den fint!). Satt framför Nyhetsmorgon och chillade lite innan jag fixade mig och gick mot skolan ;)
 
dagens.
 

jacket - 
HM
tee - Made in the Shade
jeans - Cheap Monday
shoes - Converse
backpack - American Apparel
 
 
Nu ska jag sätta mig och transkribera (= skriva ner en intervju i ord) en stund innan jag ska dra hem och vila upp mig lite och tagga inför att jobba på Vårfesten fram till säkerligen 05/06-tiden inatt...yipppie! ;) Haha
Ska bli riktigt roligt men har samtidigt ingen direkt energi för det för stunden. Men tagget kommer nog när folk börjar droppa in och feststämningen infinner sig :D Tagga!
 
 
Ha en fin fredag! :D
Kramar
 
 
 
 
 
 
 
.

det regnar.

Kategori: Allmänt

 
tjugotredje maj'13
 

God morgon!
Idag regnar det.
 
Igår när jag skulle sova ville tydligen min hals ge mig ett riktigt helvete så satt säkert uppe till minst 02 innan jag kunde somna. Detta gjorde jag sittandes i sängen då hostan blev värre om jag låg ner...konstigt. Efter mycket om och men somnade jag dock och sov fram till 09-tiden imorse. Då gick jag upp, tog en dusch och ringde sedan upp min farmor för att intervjua henne för projektet om kompetensöverföring som vi arbetar med nu fram till sommarlovet.
 
Intervjun gick jättebra och jag fick många matnyttiga detaljer om hur kompetensen togs tillvara på hennes arbete som sjuksköterska med olika inriktningar. Riktigt intressant att lyssna på, tack farmor! ;)
 
Nu ska jag sätlla mig och göra en bananpannkaka till frukost innan jag ska ge mig iväg till Stina för att umgås och bara hänga. Egentligen var tanken att jag ska springa Blodomloppet med några andra i PiLS idag men efter denna natten tror jag att det är en typiskt dålig idé. Halsont och hosta i kombination med fysisk aktivitet känns som något man lärt sig sedan barnsben att undvika....tråkigt. Var taggad på att springa detta(!!!)
 
 
dagens.
 
tee - MTWTFSS Weekday
jeans - Cheap Monday
belt - HM
 
 
Imorgon är det äntligen dags för Vårfesten 2013 som vi i PiLS anordnar tillsammans med Jur6, SM och KrogVet. Ska bli riktigt kul att ge er alla som köpt en biljett en episk festlighet och vi hoppas nu bara på ett fint väder :D
 
Ha en fin torsdag allihop!
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
.

lev dig själv.

Kategori: Allmänt

 
tjugoförsta maj'13
 
Idag när man drar upp rullgardinen möts man av ett tråkig och grå himmel och med ögon som kändes som betonglock så tog jag mig ändå upp och släpade mig själv in i duschen. Väl där vaknade jag väl till någorlunda man kände mig ändå sjukt trött när jag senare värmde en macka i mikron till frukost. Var varken sugen på kaffe eller något annat....så det blev bara denna lilla leverpastejsmacka med gurka på. Halsen gör fortfarande ont också, yippie(!!!)
 
dagens.
 
longsleeve - American Apparel
jeans - ASOS 
beanie - Weekday
 
---------------------------------------------------------
 
 
Kanske blir lite djup nu men igår så tänkte jag ganska mycket. Tycker att det är så oerhört tråkigt att vissa inte kan med att verkligen leva ut den person som de är. Nu tänker jag främst på personer som har en "normavvikande" sexuell läggning, och vet ni vad(?) Det finns många i dagens samhälle! Att inte känna att man i alla sociala sammanhang kan få vara och framhäva sig själv som den man är kan vara oerhört nedtryckande för en individ. Självklart kan jag bara helt relatera till mig själv och hur jag känt under året som gått men jag vet att det är många som tycker det är jobbigt och som räds för olika följder.. 
 
När det tog slut med Ebba för drygt 14 månader sedan efter ett cirka 2,5 år långt, väldigt fint, förhållande så kände jag mig ändå lite annorlunda. Har nog insett sedan jag var kanske tretton, fjorton någonting att det är något men inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det är. När jag sedan träffade en kille som jag började hänga med här i Linköping för ungefär ett år sedan så fattade jag, det fanns mer känslor än bara vanliga kompiskänslor. Att komma fram till detta ledde till många sömnlösa nätter om hur framtiden skulle bli, vad alla runt omkring en skulle säga, hur familjen skulle reagera, hur familjesituationer i framtiden skulle bli...la la la, you name it. Tror inte alla kan förstå hur oändligt mycket tankar och överväganden som följer med att inse att man är bi eller gillar personer av samma kön. 
 
När hela familjen Sabel tog sitt pick och pack och flög över Atlanten för en fantastiskt USA-semester förra sommaren så hade jag planer på att berätta för familjen men tyvärr fann jag inget "läge" som jag då tyckte passade. Sedan kom hösten och PA-studierna drog igång ordentligt och allting med att berätta flöt lite ut i sanden. Så i julas, precis innan det var dags att åka tillbaka till Linkan för en ny termin så berättade jag och kan säga, reaktionen kunde inte varit bättre. Att få kommentaren av mamma "Aha, men gud va skönt, var det bara det!? Jag som trodde att du mådde dåligt och ville hoppa av studierna eller något!" kändes så oerhört skönt. Att få stöd hemifrån är något jag önskar alla som bär på något sånt här skall ha och förtjänar. Har hjälpt mig i många situationer och tankespinnar att veta att man fortfarande är samma gamla Mathias hemma hos de. Älskar er familjen <3
 
Nu såhär ett år senare så kan i alla fall jag med säkerhet stå för vem jag är och framför allt VET jag vem jag är. Har fått många kommentarer som säger att jag ser väldigt glad ut och att jag aldrig har "sett så lycklig och välmående ut" och jag instämmer verkligen. Känner att mitt liv för tillfället är förbannat fint och jag trivs med mig själv. Att det går bra med studierna och att jag har fantastiskt kul med allt vad har med PiLS att göra och att jag har fina vänner runtomkring mig är självklart stora bidragande faktorer till det. Men jag kan säga att att veta vem jag själv är, vad jag står för och hur jag lever mig själv är den största anledningen. Kan säga att jag älskar mitt liv.
 
Nu lät det väldigt klyschigt, det inser jag också, men fy f*n vad fint jag mår!
Så....LEV DIG SJÄLV.
 
 
 
 
 
Kram.

lazy weekend.

Kategori: Helg.

 
sjuttonde till tjugonde maj'13
 

I fredags var det då dags för tenta i pedagogikkursen som vi hållt på med sedan slutet av mars/början av april. På förmiddagen var det väldigt bra väder så då bara slappade jag tillsammans med Ylva och hände lite med SM innan Stina kom över på lunch vid 12/13-tiden. Efter lunchen kom även Niklas förbi för en gemensam kopp kaffe innan det var dags att sätta sig på cykeln och trampa iväg mot Terra för att stänga in sig i några timmar.
 
Måste säga att det kändes helt okej, verkligen. Svarade på alla frågor och om jag förstått de rätt borde det räcka till i alla fall ett godkänt. Skulle ärligt talat bli förvånad om så inte är fallet.
 
Efter tentan cyklade vi till Amfi bredvid Kårallen och tog varsin eftertentaöl i det sköna sommarvädret :D Underbart skönt att bara släppa på alla spänningar och avnjuta en kall Heineken tillsammans med vänner!
 
livet asså.
 
Vid strax innan 18 var jag sedan tvungen att dra mig och gå hemåt för att byta om till PiLS-outfit och ta mig nåt att äta innan det var dags för fest! Riktigt kul kväll!! :D
 
 
I lördags var det liiiiiite svårare att ta sig upp ur sängen efter fredagens festligheter. Var dock tvungen att ta mig upp och rulla ner till stan på cykel för att möta upp Amanda vid tåget. Vet inte hur länge vi försökt få in en helg som passar för ett besök och nu äntligen blev det av!
 
Vi gick sedan hem till mig, gjorde lunch och tog sedan en promenad till affären för att handla lite middag, blev stekt halloumi, rotfrukter i ugnen och en god sallad. På kvällen var det sedan dags att dra på sig PiLS-stassen igen och gyckla på två ställen. Både Amanda och en kompis till Linda följde med som våra egna groupies när vi först gycklade i Gasquen på Baljans P-fest och senare i Vallamassivet för HU-studenter. Riktigt nöjd med prestationen måste jag säga, gick förbannat bra :D
 
Efter det gick vi hem och bytte om och tog varsin drink innan vi rullade ner till stan där vi mötte upp Ylva, och senare även Niklas, på Storans uteservering på Stora Torget. Där drack vi gott och pratade om livets alla nöjen innan vi gick vidare till NH och dansade lite innan vi trötta gick hemåt för att sova ;)
 
Igår, söndag, hade vi en riktig chill-dag! Vi gick upp strax innan 12 och åt då lite frukost och pratade innan vi gick till stan igen för att fika tillsammans med en av Amandas kompisar vid 15:30-tiden. Vi tog en kaffe på Linds Konditori och pratade. Efter det gick vi och handlade middag innan vi tog bussen hem där vi slängde oss i sängen och tittade på en skräckis, riktigt obehaglig. När rädslan lagt sig gjorde vi tacos till middag och efter det halvssov vi framför Tzatziki, vilken nostalgi! :D
 
 
Idag gick vi upp vid 06:20 och gjorde då bananpannkaka till frukost innan Amanda var tvungen att traska iväg till bussen för att ta tåget vid 08:10. Själv gjorde jag mig då iordning och drog till skolan för en introduktionsföreläsningen inför projektet som ska göras nu fram till sommaren. När föreläsningen var slut strax efter 09 så satte vi oss i gruppen och filade på ett syfte och lite frågeställningar som vi imorgon ska diskutera med vår handledare. Arbetet idag flöt på riktigt bra så är lediga nu resten av dagen. Ska se till att läsa lite och umgås med vänner. Får passa på när man har tiden ;)
Kan tyvärr inte träna än då jag fortfarande har känningar i halsen :( Börjar få ett riktigt sug efter att köra slut mig...men får vänta lite till. Hoppas innerligt att jag blir frisk inför Blodomloppet på torsdag som ska springas tillsammans med en tapper skara PiLSare ;)
 
 
 
dagens outfit.
 
tee - ASOS
jeans - ASOS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

senaste dagarna.

Kategori: Allmänt

 
sextonde maj'13
 

God morgon!
Kan väl säga att det inte hänt några speciellt bloggvärda händelser de senaste dagarna utan de har främst fyllts av studier, studier och åter studier inför tentan i pedagogik som är imorgon mellan 14-18...
Känns faktiskt helt okej måste jag säga och det känns som jag har rätt bra koll. Sen, som Stina skulle sagt, så beror det ju helt på vilken sorts frågor som kommer ;)
 
igår kväll.
 

Nu skall jag strax iväg till skolan för det veckovisa morgonmötet med PiLS i sektionsrummet. Sen ska jag hem igen och möte upp Ellen och Stina för ett sista ryck med studierna inför imorgon. Ikväll ska vi i PiLS iväg och gyckla också på Bi6 Vårsittning på Campus :D Ser fram emot det!
 
Ha en fin torsdag och veckoslut!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
.

.....fy.

Kategori: Allmänt

 
fjortonde maj'13
 
...igår.

Igår kände jag verkligen pepp och det mesta kändes förbannat bra...
....det gör det väl på ett sätt idag med men f*n allt känns som det gått emot mig och jag vill bara sjunka ner i en soffa, dricka ett glas rött och prata om livet med någon fin person.
 
Ska iaf iväg till Stina sen och kolla Eurovision Song Contest. Dagens höjdpunkt kan man säga.
Har annars pluggat mellan 08-17 idag. Sen gick jag med cykeln jag lånat till Ryd pga punka och naturligtvis var stället STÄNGT (!!!!)
Fick lämna in den på ett annat ställe och pröjsa 300:- för helt nytt däck....
 
Usch.
 
 
 
Denna är dock förbanant bra iaf: P!nk – Just Give Me a Reason
 
Ha det fint.

vi överlevde!

Kategori: Helg.

 
nionde - elfte maj'13
 

Kortegen. Kiss-fans. SOF'13
 

Måste börja med att säga att vi alla är mycket glada att vi överlevde SOF'13! Haha
I torsdags började festligheterna som skulle pågå i tre dagar framåt. Vårt bygge inför lördagens kortege var klart och det var med ett taggat humör som 4 generationer PiLS samlades i märkesbacken runt sju-tiden på kvällen för att förfesta lite innan det var dags att dra till SOF-området bakom Zenit på Campus. Vi hängde lite runt grillen som finns där, snackade och hade det riktigt trevligt innan det var dags att cykla bort. Hade riktigt tur med vädret måste jag säga, precis när vi satt oss på cyklarna för att rulla mot området så började det droppa och sedan precis när vi var framme och hunnit in under tälten så började det regna ;) Kvällen spenderades sedan med att antingen hänga i barerna, dansa på något av dansgolven eller rulla runt och Zumo-brottas. Riktigt rolig kväll!
 
I fredags kom Stina över på frukost innan vi bestämde oss för att sätta igång med plugget inför tentan som är på fredag eftermiddag. Vi käkade bananpannkaka i solen och bara stekte på lite innan vi gick upp till A-huset för att kunna vara lite mer fokuserade. Där satt vi fram till 15-tiden då jag skulle möte min grupp för en sista check och tillfix inför måndagens examinerande seminarium. Vi ska hålla en cirka 20 minuter lång redovisning om varför just de vi pratar till ska anlita oss som arrangörer för en konferens om akademiskt ledarskap. Kan bli kul, hö hö!
 
Efter det drog jag hem för att byta om innan det vankades grill utanför Johanna och Lindas lägenheter i T1. Vi samlades vid Coop Ladan för lite gemensamt handlande innan vi satte igång engångsgrillarna. Vi upptäckte ganska så snart hur oerhört dåliga de var och vi väntade och väntade på att glöden, eller över huvud taget någon eld alls, skulle visa sig....
 
lite regn har aldrig stoppat PiLS...
 

Tillslut fick alla iallafall sin mat grillad och vi satte oss och åt. Tyvärr blev det inte en så värst lång vistelse utomhus då regnet bara ökade så vi tog vårt pick och pack och gick in i Johannas lägenhet. Där hängde vi bara i säkert tio minuter innan vi beslutade oss för att cykla till Ryd istället och förfesta hos Jonas då han har en betydligt större lägenhet. 
 
I fredags var jag verkligen OERHÖRT trött på förfesten så för mig blev det ingen utgång till området utan jag cyklade hem och sov istället. Måste säga att det nu i efterhand känns som ett grymt bra beslut!
 
I lördags knackade Ylva på dörren vid 07:40 då det nu ÄNTLIGEN var dags för Dagen-D, Kortege-dagen! Runt 08 anslöt även Frida, Sandra, Eva och Victoria för att fixa oss alla till riktiga rock-fans. Vårt kortegebidrag var ett flak med en scen, en bajamaja, en barnpool, ett tält, ett langosstånd och sedan med uppträdanden av både Kiss och Håkan Hellström med tillhörande fans. Bidraget var, om ni inte redan listat ut det en festival och vilket namna passade då inte bättre än PiLS&LoVE.
 
Allt det sista fixet gjordes på byggområdet innan flaket kom och då lassade vi upp alla grejor och sprang sedan iväg till McDonalds för att köpa lite lunch. Flaket körde sedan upp och ställde sig i en linje med alla andra flak uppe vid Kårallen och där inväntades att alla skulle bli klara innan vi åkte ner till stan. Sjukt kul att dra på hög, bra musik och åka flak ner till stan. Kändes nästan som studenten en gång till ;)
 
Väl nere i stan byggde vi upp flaket exakt som vi ville ha det och väntade sedan ett tag till innan kortegen drog igång! När vi började rulla upp längs huvudgatan i Linköping och vi började agera som riktiga rock-fans kommer jag typ inte ihåg så mycket ;) Var bara SJUKT kul att leva sig in i rollen och dra på en riktig show för alla åskådare. Då vädret var fantastiskt så var det riktigt mycket folk som stod längs gatan och kollade på! Sjukt varmt att stå på flaket bara ^^ 
 
Kortegen pågick dryga timmen innan vi anlände till Folkets Park och där hoppade vi av, såg till att alla grejor vi ville ha kvar kom av flaket innan det rullade vidare mot tippen för att slänga resterande av bygget. Alla gick verkligen av med ett leende på läpparna efter en riktigt lyckad kortege! :D
 
 
Påväg till området för att käka innan alla skulle dra hem och byta till stass hittade jag och Ylva 
denna fina och rockiga motorcykel så vi passade på att posa lite ^^
 

Alla drog vidare till SOF-området och käkade hamburgare innan vi alla cyklade hem för att byta om till stass/overall inför kvällens festligheter. Vi samlades sedan utanför mig vid M-grillen för en gemensam stor förfest tillsammans med bland annat SM (Saksmästeriet). Riktigt rolig kväll! :D
 
Festen fortsatte sedan natten lång på SOF-området innan Stad i ljus toner fyllde dansgolven vid 03-tiden och vi alla gick hem och sussade efter en extremt rolig helg!! :D
 
Tack alla generationer PiLS och alla andra som gjorde denna helgen till något extraordinärt! Vi kommer tillbaka om 2 år när festivalen går av stapeln igen :D
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 

outfit.

Kategori: Allmänt

 
 
dagens outfit
 

tee - 
Made in the Shade
jeans - ASOS
shoes - Converse All Star
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

LOVE LIFE.

Kategori: Allmänt

 
sjunde maj'13
 

Kan inte säga annat än vad titeln förmedlar!
Idag gick jag upp strax innan 07, tog en dusch, bryggde kaffe och tillredda en bananpannkaka till frukost. Avnjöt detta i lugn och ro framför Nyhetsmorgon innan jag gjorde mig färdig och gick mot uni vid 08-tiden. Gick då till A-huset, ett rätt fräscht inrett ställe på TekFak som ligger bara dryga 200 meter från mitt hus.
 
Satte mig där och skrev min del av grupparbetet som skall sättas ihop imorgon och bli en färdig presentation till det examinerade seminariet nu på måndag. Lade även upp bilder från fredagens Toga-sittning som Josefin Meihua Lindberg har tagit, riktigt fina bilder måste jag säga. Här får ni lite sneakpeaks!
 
 
 
Foto: Josefin Meihua Lindberg
 
När klockan började närma sig lunch packade jag ihop mina grejor och gick ut och satte mig i solen. Där träffade jag med glädje på några i SM (Saksmästeriet - Festeriet för systemvetenskap) och satt och snackade och hängde med de lite. Passade även på att läsa en artikel som vi har som kurslitteratur inför tenta. Det fylldes på med folk och plötsligt var vi flera stycken, både från PiLS och resten av klassen som satt och åt lunch och solade lite.
 
När klockan slog 13 beslutade jag mig för att rulla hem igen, lämna av datorn och sedan dra fram handduken för att gå ner och lägga mig och sola lite på gräset utanför huset. Läste även klart artikeln och kände mig rätt nöjd med livet. Låg och stekte på lite enda fram till strax innan tre då jag var tvungen att dra på mig kläderna igen och trampa upp för ett möte med Tryck/PR-gruppen för On The Rocks. Idag sattes helt hur vi tänkt med temat och hur detta kommer visas på affischer, flyers, biljetter, lakan och märke inför kravallen som kommer gå av stapeln i september! Riktigt kul att sätta igång ordentligt :D
 
När mötet var klart mötte jag upp Frida, Niklas och Stina på Blå Havet och hängde där och bara njöt av solen ännu mer. Så SJUKT skönt att få lite sol på huden och känna att man kan vara ute i bara shorts och t-shirt och njuta utan att frysa. Älskar det <3
 
När klockan var mellan 17 och 18 någon gång satte vi (läs: jag och Stina) på cyklarna och cyklade till Ryd för att handla. Här skulle det grillas på balkongen! Med på kalaset fick vi även Ellen som gjorde en riktigt god potatissallad som hon sedan mötte upp oss med hemma hos mig. Vi grillade "Mini-Flinta", gjorde sallad och njöt sedan bara av den sista kvällssolen innan den gick ner bakom tallarna. Så oerhört underbar första sommarkväll på året! Kommer sent glömma den 7 maj kan jag säga :D Hela dagen har varit en enda lång solfylld njutning ;) haha
 
middagen.
 

Imorgon säger vädret att det ska regna.....får väl ta tag i plugget mer då! Men så SJUKT nöjd med att jag tog det lugnt på den fronten idag och verkligen sög in värmen och njöt av solen :D
God natt <3
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
.

sunny day.

Kategori: Allmänt

 
sjätte maj'13
 

ÄNTLIGEN är sommarvärmen här!!!!
Kan inte vara annat en lycklig efter en dag som denna. Trots att jag väcktes av väckarklockan klockan 06:00 pga tvättid och att jag satt inne större delen av dagen med grupparbete fram till 15-tiden så känns det fint! 
 
Efter vi var färdiga med grupparbetet tog jag pick och pack och gick upp till Kårallen och köpte kaffe och satte mig sedan ute och läste/pluggade. 
 
Tenta-plugg
 

Satt sedan ute och lästa ändå fram till 18:30 då jag drog på mig löparkläderna, notera ENDAST short och tisha(!!!), och sprang iväg för att möta upp Miriam. Vi sprang i Rydsskogen cirka 7,5 km och körde även lite på utegymet, dock väääääldigt oengagerat ;) haha!
 
Nu ska jag käka lite innan jag ska sova och ladda mentalt inför morgondagen. Tänkte gå upp rätt tidigt och skriva klart min del av grupparbetet innan jag ska sätta mig ute och läsa. Ser ju ut som att sommarvädret kommer hålla i sig även imorgon :D Imorgon har jag snabbt lunchmöte med min Vårfesten-PR-grupp och även ett möte med Tryck/PR-gruppen för On The Rocks på eftermiddagen. Planen imorgon är även att försöka dra ihop en grill tillsammans några stycken, har hittills fått med mig Stina på idéen iaf :D
 
Dagens outfit.
 

tee - Made in the Shade
jeans - Cheap Monday
shoes - Converse
 
 
 
 
 
 
 
.

the weekend.

Kategori: Helg.

 
tredje - femte maj'13
 

Fredag
I fredags var det ju äntligen dags för vår första anordnade sittning som PiLS 13/14. Riktigt roligt! Vi hade som jag tidigare skrivit föreläsning på morgonen. Efter det blev det lunch i solen med Ellen och Ylva innan jag och Ylva drog hem till mig för det sista fixet och trixet med bordsplaceringen. Linda anslöt någon halvtimme senare innan resten av PiLSarna dök upp närmare 14:30. Då gyckeltränade vi lite och "förfestade" innan vi drog på oss våra gröna togor och gick över campus ner till Zenit där sittningen skulle äga rum.
 
Väl framme började vi möblera, duka och dekorera lite. Vi gyckeltränade även lite i själva lokalen för att känna in akustiken och allting. Vid 17:20-tiden var vi i princip klara med allting så då väntade vi ute i solen på att klockan skulle slå 17:45 då Josefin skulle komma och ta kort på oss i våra togor.
 
18:05 började de första gästerna att droppa in och vi serverade fördrink ute i solen. Mycket trevligt! Bättre väder för toga-sittning kan man verkligen inte få :)
 
 
PiLS 13/14
 
Vid 18:30 bad vi alla gäster att bege sig in till bords för att sätta igång sittningen. Under kvällen sjöngs det en hel del, det utbringades många skålar och vi fick se en hel del gyckel från KrogVet, UngJur, FM, PAmp och vi själva :D Riktigt roligt!
 
Meny
Förrätt
Grekisk sallad.

Varmrätt
Citron- och honungsmarinerad kyckling med
tomat- och basilika sås serverad med auberginepotatisgratäng.
 
Dessert
Grekisk yoghurtpannacotta med
apelsin och kardemumma.
 
 
Måste verkligen säga ett STORT TACK till Zenit som erbjöd ovan skrivna meny. Allting var riktigt gott och vi alla är oerhört nöjda! Vi är överlag väldigt nöjda med hela sittningen. Allting flöt på bra och vi känner att stämningen var på topp och vi hoppas att alla som var med och delade denna afton med oss hade det bra, det tror vi ;)
 
Efter sittningen röjde vi av och ställde iordning bord och stolar, grovdiskade av och hjälpte till i köket lite innan vi drog hem till mig för ordentlig förfest innan Toga-festen på Kårallen! Strax innan 00 drog vi till Kårallen och dansade togorna varma till Det Vet Du ;)
 
 
 
Lördag
Igår var det lördag. Vid 10:40-tiden ringde Janniqe och sa att hon stod utanför på parkeringen, det vankades roadtrip till Karlstad för Stinas (med flera) 100-årsfest (4x25 år)!!
Jag, Janniqe, Ellen, Evelina och Fanny packade in oss i bilen och åkte de cirka 3 timmarna väster ut mot staden där solen alltid skiner(?) Påvägen stannade vi och åt lunch på IKEA i Örebro innan resan fortsatte. Vi var väl framme närmare 15:30 och då packade vi in oss och gjorde oss hemmastadda i källaren på Stinas föräldrars lägenhetshus i ett övernattningsrum. Vi började nästan direkt att göra oss iordning för kvällen. Min outfit gick väldigt fort att klä på sig men för tjejerna tog det desto längre tid....*suck* hahaha! Temat på festen var för övrigt, det glada 20-talet :D

Resultatet blev riktigt bra och vi mötte upp Stinas föräldrar utanför 17:45 för att gå mot festlokalen som låg en dryg kilometer från lägenheten. Väl framme möttes vi av många nya ansikten och men även några som vi alla träffat innan. Man fick till minglet dra varsin lapp där det stod antingen ett företag eller en slogan. Med hjälp av dessa skulle man sedan försöka hitta sin bordsdam/-herre. Själv hamnade jag bredvid den blivande sjuksköterskan Klara, mycket trevlig :)
 
20-talsgänget!
 
Till middag serverades det medelhavsbuffé och vi åt och drack gott några timmar. Senare på kvällen fanns det bar och dansen var ett faktum :D Riktigt trevlig kväll!
Vid 02:30-tiden gick vi hemåt med ett leende på läpparna men med ögon som skrek efter att få sova ;) Inte lätt att dra av två fester på mindre än 24 timmar, haha!
 
 
Söndag
Idag vaknade vi strax innan 10. Då gick vi upp, fräschade till oss och gick upp i porten bredvid, tog hissen till fjärde våningen och möttes där av en stor frukostbuffé samt hela familjen Romberg glatt inväntande. Vi åt alla frukost tillsammans och pratade om massa olika random saker. Mätta och glada tackade vi sedan för frukosten innan vi gick tillbaka till övernattningsrummet och packade ihop allt, städade och gjorde oss iordning helt. Vi tackade sedan för allt och packade in grejorna i bilen. Stina var tvungen att åka tillbaka till lokalen och städa och under tiden så gick vi ner till kajen, precis bredvid, och satte/lade oss och njöt av solen i någon dryg halvtimme. Skönt :D
 
Egentligen var tanken att vi skulle hänga kvar i Karlstad, få lite sightseeing av Stina och njuta av ledigheten men då Stina var tvungen att vara kvar och städa beslutade vi oss för att åka tillbaka mot Linkan tidigare än planerat. Många av oss började väl halvt känna lite stress inför veckan som kommer och det är ju alltid skönt att inte komma hem så värst sent.
Bilresan hem gick smärtfritt. Janniqe körde oss till Örebro där vi stannade för mat och kaffe och sedan tog jag över ratten resten av resan. Kul att få köra lite bil, händer ju inte så ofta när man inte är hemma!
 
Direkt när jag kom hem lämnade jag bara mina grejor och cyklade till grillplatsen/fotbollsplanerna i Ryd för att möta upp PiLS, KrogVet, Jur6 och SM för lite häng, grill och kubb. Måste säga att alla festerier som vi anordnar Vårfesten (24 maj) med är riktigt sköna! Roligt samarbete :D
 
Nu har jag precis käkat middag, blev kyckling/senap/vitt vin-pastasås och pasta såklart. Är nöjd :) haha!
Med trött huvud och en kropp som skriker efter vila ska jag nu sjunka ner framför TVn och bara låta tankarna vila inför en hektisk vecka som börjar imorgon....
 
 
Ha det fint! :D
Kram
 
 
 
 
.

händelsefullt liv.

Kategori: Allmänt

 
tredje maj'13
 

God morgon!
Imorgon var verkligen en händelserik dag. Vi började med att ha PiLS-möte i vanlig ordning i Sektionsrummet mellan 08:15-10:00. Sen sprang jag förbi tryckeriet och kollade så att affischerna inför vårfesten var färdiga, och till min stora glädje så var de det. Igår var nämligen dagen då marknadsföringen inför denna fest skulle börja :D Såhär blev cover-foto-bilden till facebook, affischen ser något annorlunda ut bara. Vill tacka Niklas som hjälpt mig mycket med detta då jag är ny på Photoshop! 
 
 
 
Vid 10:15 var det sedan föreläsning fram till 12 om "Design och utförande av utbildning". RIktigt intressant faktiskt! Sedan var det bara att bokstavligt talat slänga i sig maten innan jag, tillsammans med Oscar och Niklas gick upp till Kårallen för att möta min PR-grupp för Vårfesten. Vi delade upp affischerna jämt mellan programmen och delade sedan på oss för att affischera om denna fabulösa fest!
 
Vid 13:15 var det dags för nästa föreläsning om "Transfer och kunskapsanvändning", även denna riktigt intressant att lyssna på. Något trött vid föreläsningens slut satte jag mig dock och läste lite kapitel i kurslitteraturen innan jag mötte upp Stina på Zodiaken och bokade resan vi så länge pratat om till Alcudia på Mallorca!! Den 30 juli till 8 augusti åker vi ner och gör den där ön osäker :D
 
 
Längtar oerhört mycket!! Grym uppladdning inför höstens Nolle-P-hets också :D
 
Efter vi bokat gick jag igen till bibilioteket och läste fram till närmare 17:45. Då cyklade jag hem och mötte utanför porten Niklas, som väntade på mig, och vi gjorde köttbullar och makaroner till middag....vilken studentmat ^^
18:50 var det bara att sätta sig på cykeln igen för att då cykla ner till T1 för gyckelträning hos Linda. Måste ju vara förberedda för ikväll då vi högst troligtvis ska gyckla på TOGA-sittningen!!! :D
Fattar inte att vårt första event som PiLS 13/14 äger rum i afton, ska bli så förbannat kul att dra på sig den gröna togan och vi alla hoppas på många glada miner från de dryga 70 gäster som anmält sig till sittningen :D
 
Nu ska jag strax iväg till skolan och läsa lite innan en till föreläsning vid 10:15. Idag handlar föreläsningen om  "Utvärdering av utbildning" Kan bli kul....kanske ;)
 
 
Ha en fin dag och för er som ska på Toga-sittningen ikväll....TAGGA TOGA!!!
Kram.
 
 
 
 
 
.

första maj.

Kategori: Allmänt

 
första maj'13
 

Då var det alltså första maj 2013. Vet att jag skrivit det förut men nu känns det verkligen som tiden springer iväg och att man får springa efter bäst man förmår. Att det bara är dryga månaden kvar av första året på PA känns också helt sjukt, ETT ÅR! Har alltså redan gått 1/3 av utbildningen som förhoppningsvis skall leda till en fin karriär inom HR-branschen ;)
 
Igår var det som alla vet Valborg. Den firandes med att jag cyklade till Stina runt 08-tiden varifrån vi sedan tog en promenad ner till ån där vi mötte upp Ellen. Vi gick en bit längs vattnet innan vi styrde upp mot stan för att handla lite frukostgrejor. Ellen svängde av till sig och vi gick tillbaka hem till Stina. Väl där blev det en dusch innan vi gjorde frukost, alltså SÅ gott. Gjorde bananpannkaka och hade köpte varsin god fralla :) Mycket gott!
 
Vid 13-tiden begav vi oss mot Trädgårdsföreningen för lite Valborgsfirande med massa andra studenter. Var faktiskt rätt mycket folk men inte knökat. Där satt vi i solen och snackade och drack lite öl fram till kanske 17/18-tiden nånting. Då cyklade vi till Coop Ladan och köpte lite engångsgrillar och mat för att sedan grilla utanför mig på Colonia. :D
 
Valborg i Trädgårdsföreningen.
 
 
Vi grillade, åt och hade det trevligt fram till kylan tog över. Då flyttade vi in i min lägenhet och hade förfest fram till det var dags att dra till kvällen kravall, Akuten, på Kårallen :D
 
Idag ska jag läsa kurslitteratur fram till att vi ska ses med PiLS på byggplatsen inför SOF'13 vid 14-tiden. Där ska vi bygga och hänga lite :D
 
Ha det fint :D
Kram
 
 
 
 
 
 
.