lev dig själv.

livet. pojkvän. göteborg.

en fin dag.

Kategori: Allmänt

 
Knäppingsborg. Norrköping.
 
Ja, som jag skrev i dagens tidigare inlägg så hade vi idag bestämt oss för att utforska Östergötlands andra stad, Norrköping. Vi (läs: jag och Stina) tog Campusbussen mot Nkpg strax efter tio-tiden imorse så vi anlände till Norrköping strax efter elva.
Vilsa som två turister på en okänd plats gick vi av bussen och började långsamt men stabilt att orientera oss runt bland ett flertal shoppingcentra. Vi kollade lite i affärer, strosade runt och bara kollade in staden och vad den hade att erbjuda. 
 
 
Efter en stunds rundvandring i bitande kyla, i vårt sökande efter någonstans att äta lunch, hamnade vi inne i en mysig liten te- och chokladaffär där Stina köpte lite te. Där hittade vi även denna fantastiska, gammaldags och helt ärliga versionen av den klassiska svenska negerbollen. Helt fördomsfri.
Man kan inget annat än att vilja trycka på "Gilla".
 
 
 

Av den snälla "tanten" inne i affären fick vi lite tips om vad två vilsa turister från Linköping kunde besöka under sin dag i Norrköping. Vi följde hennes råd och gick mot det mysiga området Knäppingsborg (läs mer HÄR) där man tydligen skall möta en miljö med både stil, smak och upplevelser. 
När vi entrade det lilla området med gulliga, gula hus så möttes vi direkt av mysiga inredningsbutiker samt 
handelsbodar med gourmetråvaror och andra delikatesser. Här hittade vi även det mysiga matstället Mimmis Visthus där de serverade mycket godsaker, allt närproducerat, kravmärkt och ekologiskt. Vi båda fastnade för erbjudandet om dagens soppa för 79 svenska riksdaler som för dagen var broccoli-soppa med ädelostkräm samt bröd och salladbuffé (även kaffe på maten!). Smakade utsökt.
 
 
Mätta och belåtna gick vi vidare och gjorde ett studiebesök på Campus Norrköping, alltså.....så HIMLA fint. Varför pluggar man på "fula" Campus Valla när man kan ha en studiemiljö som ligger i en gammal industrilokal byggd i tegel med en fors som granne(?)! Så vackert!
 
 
 
Efter en snabbvisit inne på Visualiseringscentrum (utforskar/teknik-ställe med bland annat 3D-bio och sånt) som låg precis bredvid sa vi att vi istället väntar med att besöka detta till vi kan ta med oss några andra vänner från Lkpg. Roligare att gå flera på en sådan grej!
Vi besökte även Arbetsmuseumet samt Norrköpings Stadsmuseum, mycket snabba, intensiva och korta besök. Trevligt men inte så tillfredsställande.
 
När klockan började närma sig 16 så gick vi tillbaka mot "shoppingdisktriktet" och området där vi hoppade av bussen. Vi köpte lite färdkost i form av lösgodis och gick för att ta bussen hem igen. Oerhört trevlig och mysig dag :D Norrköping kommer få många fler besök av oss!
 
Nu ska jag ta på mig långkallingarna, mössan och ryggsäcken och gå och handla lite!
Ikväll blir det vilodag från träning och antagligen att slappa framför "Så blev vi Svenska Hollywoodfruar" klockan 21 i 3an följt av den tredje episoden av fantastiska The New Normal.
 
Vi hörs och ses. 
Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: